„САЩ в момента подкрепят терористични организации, извън очакваниятана Турция и

...
„САЩ в момента подкрепят терористични организации, извън очакваниятана Турция и
Коментари Харесай

Ердоган: САЩ подкрепят терористични организации, към Русия и...

„ Съединени американски щати сега поддържат терористични организации, отвън упованията " на Турция и вместо да се борят с терористични групи, Съединени американски щати им дава доста количество оръжия, принадлежности и транспортни средства. ", съобщи в послание към турските медии сегашния президент Реджеп Таийп Ердоган.

" Настоящият ход на връзките сред Съединени американски щати и Турция „ не предвещава нищо положително “, съобщи президентът Реджеп Тайип Ердоган. Той означи, че връзките с новия президент Съединени американски щати Джо Байдън не са почнали добре, откакто той пое властта по-рано тази година.

Ердоган акцентира разделянето сред съдружниците от НАТО по отношение на закупуването от Турция на съветската система за противоракетна защита и последващото ѝ унищожаване от американската стратегия за стелт F-35.

„ Не мога да кажа почтено, че има здравословен развой в турско-американските връзки “, се споделя в известие на президента в турските медии.

„ Вижте, ние купихме F-35, платихме 1,4 милиарда $ и тези F-35 не ни бяха доставени “, сподели той, наблягайки, че Вашингтон би трябвало да „ поправя “ тази политика.

„ Разбира се, ще създадем това, което би трябвало да се направи въз основа на интернационалното право. За нас въпросът С-400 е завършен. Не можем да създадем крачка обратно отсам. “, съобщи Ердоган.

Ердоган добави, че е работил добре с всички президенти на Съединени американски щати по време на 19-годишното си ръководство, само че добави: „ Не мога да кажа, че започнахме добре с господин Байдън “.

Като две страни от НАТО, Турция и Съединени американски щати би трябвало да бъдат в доста друго състояние, съобщи турският президент.

Ердоган означи, че Турция като член на НАТО би трябвало да показа този факт с целия свят, базирайки се на поддръжката на Съединени американски щати за терористичната група YPG/ПКК.

В отговор на въпрос за идната си среща с съветския президент Владимир Путин, Ердоган сподели, че упованията му от него са „ доста разнообразни “.

„ Режимът в Сирия съставлява опасност в южната част на Турция. Така че, като другар на Русия, чакам от Путин и Русия друг метод като условие за взаимност “, сподели той.

„ Трябва да се борим с проблемите дружно на юг “, добави той.

Съединени американски щати не се интересуват от Сирия тези дни, сподели Ердоган, отбелязвайки, че Русия, Иран и Турция „ би трябвало да обсъдят способи за основаване на мирна зона в Сирия “.

„ Работим за по-нататъшно възстановяване на двустранните ни връзки с Русия, защото имаме цел да достигнем размер на двустранната търговия с Русия на стойност 100 милиарда $ “, сподели Ердоган.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР