САЩ увеличават подкрепата си за Украйна: президентът Байдън поиска от

...
САЩ увеличават подкрепата си за Украйна: президентът Байдън поиска от
Коментари Харесай

Заради войната в Украйна: САЩ реактивираха закон от 1941 година


Съединени американски щати усилват поддръжката си за Украйна: президентът Байдън изиска от Конгреса да утвърди сумата от 33 милиарда $ военна помощ за Киев. Същевременно беше реактивиран закон от 1941 година, който ще улесни задачата.

Капитолия – седалището на американския парламент

Американският Конгрес утвърди с 417 гласа възобновяването на действието на закон от 1941 година. Тъй нареченият ленд-лийз закон планува без всевъзможни бюрократични спънки да се отдава чартърен (lend) и на лизинг (lease) американска военна помощ за съдружници. По време на Втората международна война той е оказал помощ на британците да се отбраняват сполучливо против немските набези, преди Съединени американски щати да влязат във войната.
Редакцията предлага
Същият закон в този момент ще даде опция на държавното управление на Байдън да даде безплатно огромни количества оръжие на Украйна за спасяването на човешки животи, акцентира в Камарата на представителите нейната председателка Нанси Пелоси.

Байдън желае отпущането на 33 милиарда $ за Украйна

Предстои законът да бъде подписан от президента Джо Байдън, който преди този момент изиска от Конгреса да утвърди спомагателни 33 милиарда $ помощи за Украйна. По информация на „ Ню Йорк Таймс " половината от тази сума ще бъде под формата на. За съпоставяне: до този миг Съединени американски щати са изпратили или дали обещание на Киев военна помощ за 3,7 милиарда $.

Президентската говорителка Джен Псаки съобщи, че става въпрос за дълготрайно изпитание, така войната може да продължи дълго. А държавният секретар Антъни Блинкен съобщи по време на чуване в Конгреса, че руснаците разполагат с голяма огнева мощност, по тази причина Съединени американски щати, дружно с още повече от 40 страни по света, вършат нужното, с цел да могат украинците да устоят.

Загриженост от разширение на бойните дейности

По-рано тази седмица шефът на Пентагона Лойд Остин формулира по този начин: съветската войска да бъде дотолкоз отслабена, че да не е в положение да нападне и друга страна. Междувременно във Вашингтон все по-силно се чуват гласове, които предизвестяват за и преместването ѝ на територията на НАТО, в случай че тя се проточи.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР