САЩ увеличават подкрепата си за израелските и турските въздушни флотилии.

...
САЩ увеличават подкрепата си за израелските и турските въздушни флотилии.
Коментари Харесай

САЩ увеличават подкрепата си за израелските и турските въздушни флотилии

Съединени американски щати усилват поддръжката си за израелските и турските въздушни флотилии. Настоящи и някогашни американски чиновници, интервюирани от Wall Street Journal, оповестиха, че почти 1000 MK-82  227-килограмови  неуправляеми гравитационни бомби се преглеждат за доставка в Израел. Сред набор от друго военно съоръжение, предопределено да укрепи в допълнение близкоизточната страна.

Израелските отбранителни сили организират настоящи интервенции против палестинските милиционерски сили в линията Газа. И против ливанската политическа партия и милиционерска група Хизбула. Израелските военновъздушни сили също нанесоха голям брой въздушни удари против прилежаща Сирия, които ескалираха доста след експлоадирането на военните дейности в Газа през октомври.

Оценка, направена от посолството на Съединени американски щати в Израел, гласи, че страната е поискала интензивен трансфер за отбрана против „ продължаващи и зараждащи районни закани. Като американските оценки акцентират, че израелските военни интервенции са предопределени „ да предотвратят груби нарушавания на човешките права “.

Съединени американски щати форсираха прехвърлянето на оръжия и  към Турция

Наред с Израел, Съединените щати също форсираха прехвърлянето на оръжия към втория си огромен районен защитителен сътрудник Турция, член на НАТО. Като администрацията на Джо Байдън се стреми да ускори  прехвърлянето на стойност 20 милиарда $ на изтребители F-16, авионика и оръжия, изстрелвани от въздуха.

Успоредно с израелските военновъздушни сили, турските военновъздушни сили също продължиха да нанасят удари по сирийски цели и в предишното също неведнъж нападнаха цели на Хизбула.

На Турция също беше препоръчано да възобнови партньорството си в програмата F-35 и е единствената районна страна с изключение на Израел, на която е позволено да придобие изтребители от пето потомство, които сега дават значим принос към израелските военни старания.

Успоредно с директното въоръжаване на Израел и разширението на американското военно наличие в Близкия изток, укрепването на турската военна мощност даде на Съединените щати основно средство за противопоставяне на главните съперници на Израел.

Източник: Military Watch Magazin/Превод: SafeNews

Още вести четете в категория Свят

За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР