САЩ смятат да продадат 40 изтребители F/A-18EF Super Hornet и

...
САЩ смятат да продадат 40 изтребители F/A-18EF Super Hornet и
Коментари Харесай

Швейцария ще купи от САЩ 80 модерни изтребителя

САЩ считат да продадат 40 изтребители F/A-18EF Super Hornet и 40 F-35 от пето потомство на Швейцария за към 14 милиарда $, оповестяват от Американската организация за съдействие в защитата и сигурността (DSCA).

Държавният департамент на Съединени американски щати утвърди продажбата на 40 самолета F/A-18EF Super Hornet на швейцарското държавно управление, както и съоръжение на стойност към 7,5 милиарда $. Агенцията ще изпрати нужния документ за продажби до Конгреса на Съединени американски щати, се споделя в изказването, представено от БГНЕС.

Държавният департамент е одобрил и доставката на 40 F-35 и съоръжение на стойност съвсем 6,6 милиарда $. Освен това Вашингтон възнамерява да продаде на Швейцария системи за противовъздушна защита " Пейтриът " за 2,2 милиарда $.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Пентагонът разгласи детайлности по цената на изтребителя F-35,...

Швейцарците желаят нови бойни самолети

Американските изтребители са част от многомилиардна поръчка за рационализация на швейцарските въоръжени сили. Покупката на бойните самолети беше утвърдена от швейцарците на референдум в края на септември. Те ще заменят остаряващите изтребители F-5 Tiger и F/A-18C/D Hornet, които сега са на работа в швейцарските Военновъздушни сили.

В състезанието за бойните самолети имаше 4 евентуални доставчика: Германия (Airbus Eurofighter), Франция (Dassault Rafale) и Съединени американски щати (Boeing F/A-18 Super Hornet и Lockheed Martin F-35A).

Окончателният победител би трябвало да бъде разгласен през второто тримесечие на 2021 година, когато ще бъде подписана и договорката. Ако всичко върви по проект, доставката на новите бойни самолети би трябвало да стартира през 2025 година и да завърши през 2030 година

Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР