САЩ ще се прострелят в крака“, ако забранят TikTok, заяви

...
САЩ ще се прострелят в крака“, ако забранят TikTok, заяви
Коментари Харесай

САЩ „ще се прострелят в крака“, ако забранят TikTok

Съединени американски щати ще се „ прострелят в крайници “, в случай че забранят TikTok, съобщи през днешния ден Китай, до момента в който Камарата на представителите преглежда законопроект по отношение на обществената мрежа.

TikTok е обект на прицел от американските управляващи от месеци, като доста чиновници настояват, че платформата разрешава на Пекин да шпионира и манипулира своите 170 милиона американски консуматори, което компанията изрично отхвърля.

Камарата на представителите ще прегледа през днешния ден законопроект,

който принуждава TikTok да прекъсне всички връзки със своята компания майка ByteDance и с Китай като цяло, в противоположен случай платформата ще бъде неразрешена в Съединени американски щати.

Часове преди гласуването в Камарата на представителите Китай осъди акция за „ тормоз “ против TikTok.
„ Съединени американски щати в никакъв случай не са намирали доказателства, че TikTok заплашва националната им сигурност “, сподели Уан Уенбин, представител на китайското външно министерство.
Забраната на TikTok „ ще подкопае доверието на интернационалните вложители, което за Съединени американски щати ще бъде еднакво на прострелване в крайници “, предизвести Уанг.
Законодателите в Съединени американски щати са загрижени за връзката на TikTok с китайските управляващи, заявявайки, че има риск американските консуматори на платформата да видят приключване на персоналните им данни в Китай.
Компанията неведнъж е уверявала, че не е получавала сходни претенции от Пекин и акцентира, че даже и да получи, ще откаже да разкрие персонални данни на своите консуматори.

 

 

Източник: Агенция Франс Прес /Превод: SafeNews

Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР