САЩ ще финансират изграждането на водноелектрическа централа Скавица в североизточната

...
САЩ ще финансират изграждането на водноелектрическа централа Скавица в североизточната
Коментари Харесай

САЩ ще финансират строежа на голяма албанска ВЕЦ

САЩ ще финансират построяването на водноелектрическа централа Скавица в североизточната част на Албания, съобщи БГНЕС.
Албанският министър председател Еди Рама заяви новината в петък по време на взаимна конференция в Тирана с косовския министър председател Авдулах Хоти след взаимно съвещание на двете държавни управления.
 Наводнения в Албания Наводнения в Албания
Нощен дъжд докара до наводнения в елементи от Албания, в това число Лежа и Люшня, оповестява „ Екзит Нюз “. След изобилните превалявания и...
„ Утре ще подпишем съглашение за Скавица със Съединени американски щати. Водноелектрическа централа Скавица ще се финансира от тях “, съобщи Рама.
Условията на уговорката за финансиране са незнайни, само че министър-председателят сподели, че той е в резултат на оценка на работата на неговото държавно управление в страната и отвън нея, цитирайки неотдавнашното писмо на президента Тръмп до него.
През май Рама разгласи, че ВЕЦ-ът ще бъде построен с обществени пари.
Водноелектрическа централа Скавица е най-стратегическият енергиен план в страната и най-важният воден контейнер на Албания с към 7 милиарда кубически метра. Това го прави най-големият контейнер в Европа.
 В Южна Албания възпламениха гръцкото знаме (ВИДЕО) В Южна Албания възпламениха гръцкото знаме (ВИДЕО)
В албанското крайморско градче Ксамил нощес бе запалено гръцкото знаме, заяви МИА. FB_VIDEO Във видеозаписът, пуснат в обществените мр...
Правителството насочи няколко предложения за предложения за построяването на Водноелектрическа централа Скавица, само че не съумя да завърши тръжен контракт и беше упрекнато в клиентелизъм и корупция.
Съществуват три хрумвания за план за Водноелектрическа централа Скавица. Първите две плануват построяването на една хидроелектрическа централа с потенциал 450 или 350 MW. Първият вид ще изисква съглашение със Северна Македония, защото плануваният контейнер ще би трябвало да премине през територията на Северна Македония. Трети вид би бил построяването на две Водноелектрическа централа с общ потенциал под 200 MW и относително дребен контейнер.
Правителството към момента не е оповестило по план ще се работи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР