САЩ се готвят да наложат жестоки санкции на Русия, ако

...
САЩ се готвят да наложат жестоки санкции на Русия, ако
Коментари Харесай

Жестоки санкции: САЩ заплашва да спре Северен поток 2, ако Русия нападне Украйна

САЩ се готвят да наложат жестоки наказания на Русия, в случай че съветската войска нападне Украйна. Вашингтон оказва сериозен напън върху Германия да блокира газопровода " Северен поток 2 " и към този момент е изпратил искане до немските и европейските управляващи да спрат стартирането на газопровода в употреба, в случай че съветски войски нахлуят на украинска територия, написа Financial Times.

Американските управляващи играят твърдо, защото се пробват да предотвратят нов боен спор в района. Доказателство за заплахата от нова война са разследващи данни, че съветският президент Владимир Путин интензивно се приготвя за военни дейности против Украйна.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън употребява двучасовия диалог с Путин във вторник, с цел да го предизвести за " мощни стопански и други ограничения ", в случай че съветският водач изпрати войски в Украйна. Засега не е ясно какъв вид военна ескалация ще се квалифицира като навлизане и ще провокира.
Нови тежки наказания
 {{ otherArticle[0].article.title }}
Изграждането на газопровода " Северен поток-2 " завърши, въпр...

Заплахата за, ще бъде част от нов пакет от тежки стопански наказания. В него влизат ограничения като като блокиране на конвертирането на рубли в долари и спомагателни наказания против съветските олигарси, разкриват пред Financial Times двама чиновници, осведомени с проекта.

Американците са предизвестили Путин, че не трябва да поема риска да нахлува в Украйна, в случай че желае да потече газ по газопровода, разкри съветникът по националната сигурност на Байдън – Джейк Съливан, който е бил очевидец на диалога сред двамата водачи.

" Имахме интензивни полемики както с отиващото си, по този начин и с идващото немско държавно управление по въпроса за Северен поток 2 в подтекста на евентуална инвазия ", съобщи Съливан на конференция след диалога Байдън-Путин. Вашингтон и Берлин към този момент са провели доста съществени диалози за газопровода. В случай на сериозна съветска инвазия в Украйна, " Северен поток 2 " не може да бъде предпазен от прекъсване, споделя западен посланик, поискал анонимност.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Германският Бундестаг в профил и последната спънка пред довършването на газопровода в Балтийско море...

Американските управляващи чакат новото немско държавно управление да бъде по-сериозен сътрудник в оказването на напън против Русия, до момента в който се пробват да завоюват необятна европейска поддръжка за пакет от строги наказания, които биха отказали Путин да атакува Украйна. Делегация от Съединени американски щати ще пътува до Берлин, незабавно щом новият канцлер Олаф Шолц встъпи в служба.
Дългата борба на Съединени американски щати против " Северен поток 2 "



Америка от години е срещу " Северен поток 2 " и опита разнообразни тактики, с цел да попречи на построяването му, само че. Вашингтон счита противоречивия съветски газопровод за инструмент за геополитическо въздействие върху Германия и Европа, до момента в който.

" Северен поток " 2 постоянно е слонът в стаята и има съществено въздействие върху всичко, обвързвано с Русия, Германия и Украйна ", споделя американският чиновник.

В момента има съществени индикации, че Германия е подготвена да взе участие в обилни дейности против Русия, в случай че Путин нахлуе в Украйна, съобщи Виктория Нюланд, върховен чиновник на Държавния департамент на Съединени американски щати. " Вярвам, че са (готови) и през днешния ден е първият ден от новото немско държавно управление. Вече започнахме интензивни съвещания с тях. ", сподели тя, когато беше запитана за " Северен поток 2 " по време на чуване в Сената.
Как ще играе Русия: в отбрана или в нахлуване?

Според Кремъл диалогът сред Путин и Байдън е бил " прям " и " настоятелен ". Руският водач е декларирал, че украинската рецесия е била породена от " разрушителното държание " на Киев и " рисковите опити на НАТО да превземе украинска територия и да разшири военния си капацитет на нашата граница ".

Путин още веднъж е призовал за правни гаранции, че НАТО няма да се уголемява на изток или да разпростира оръжейни системи в страни, граничещи с Русия, които могат да бъдат употребявани за офанзива против нея.

The EU continues to fully support Ukraine in the face of the Russian aggression.

We will respond to any further aggressions, by scaling-up and expanding existing sanctions.

We are ready to take additional restrictive measures, in coordination with our partners.
— Ursula von der Leyen (@vonderleyen)

Европейски Съюз също даде обещание да разшири наказателните ограничения против Русия при положение на по-нататъшна експанзия. Председателят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен предизвести, че блокът ще предприеме " спомагателни ограничаващи ограничения " отвън икономическите наказания при положение на инвазия.

Обсъжданите европейски наказания ще са ориентирани към съветската стопанска система и финансова система. Евентуалните ограничавания за конвертиране на рубли в западни валути доста ще затруднят продажбата на съветски нефт.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР