САЩ съобщиха, че рано тази сутрин са нанесли въздушни удари

...
САЩ съобщиха, че рано тази сутрин са нанесли въздушни удари
Коментари Харесай

По заповед на Байдън САЩ удариха проиранските милиции в Сирия

САЩ оповестиха, че рано тази заран са нанесли въздушни удари в региони на Източна Сирия, употребявани от милиции, подкрепяни от Корпуса на гвардейците на Ислямската гражданска война (Революционна армия на Иран), съобщи Асошиейтед прес, на която се базира Българска телеграфна агенция. 

Техеран поддържа режима на съдружника си Башар Асад в Сирия във войната там и признава, че изпраща в страната военни съветници.

Централното командване на въоръжените сили на Съединени американски щати съобщи, че ударите са били " пропорционални, премислени дейности, целящи да лимитират риска от ескалация и да сведат до най-малко риска от жертви ". То не уточни задачите, нито данни за броя на жертвите от ударите, които съгласно военните са били нанесени по заповед на президента Джо Байдън.

" Днешните удари бяха нужни за отбрана на американските военнослужещи ", съобщи в изказване представителят на Централното командване полковник Джо Бучино. Той добави, че офанзивата е отговор на нахлуване от 15 август, ориентирано против американските сили.

Във вторник държавната телевизия на Иран, представена от Франс прес, заяви, че по време на задача в Сирия е бил погубен военачалник от Корпуса на гвардейците на Ислямската гражданска война.  " Генерал Аболфазл Алиджани от сухопътните сили в Корпуса на гвардейците, който беше на задача в Сирия като боен консултант, е умрял като страдалец в неделя ", разгласи иранската телевизия на своя уеб страница.

Алиджани е разказан като " бранител на светилището ", наименование, което се употребява за представители на Иран, които извършват задачи в Сирия или Ирак. Подробности за офанзивата, при която е погубен генералът, не бяха обявени.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР