САЩ санкционираха бившия македонски вицепремиер Кочо Ангюшев заради мащабна корупция.Ангюшев

...
САЩ санкционираха бившия македонски вицепремиер Кочо Ангюшев заради мащабна корупция.Ангюшев
Коментари Харесай

САЩ наложиха санкции на бившия вицепремиер на РСМ Кочо Ангюшев

САЩ глобиха някогашния македонски вицепремиер Кочо Ангюшев поради " огромна корупция ".

Ангюшев е направил злоупотреби със служебното си състояние до момента в който е бил вицепремиер в държавното управление на Зоран Заев.

" Ангюшев е употребявал частните си бизнес ползи, подкопавайки публичното доверие в Северна Македония в държавните институции и процеси. Днешното деяние демонстрира, че Съединените щати застават зад тези хора в Северна Македония, които желаят корумпирани държавни чиновници да понесат отговорност. “ - се споделя в изказването на Държавния департамент. Съединени американски щати също по този начин не разрешиха на брачната половинка му Елизабета и децата им - Ангел и Огне, да влизат на американска територия.

Ангюшев беше вицепремиер по икономическите въпроси на РСМ от 2017 до 2020 година Той е определян като един от петимата най-богати македонци като притежател и изпълнителен шеф на групата " Феро Инвест " и завода БРАКО.

В известието се показва още, че санкционирането на Ангюшев " удостоверява уговорката на Съединените щати да се борят с корупцията, която вреди на публичния интерес, попречва икономическия разцвет на страните и понижава способността на държавните управления да дават отговор дейно на потребностите на своите хора ".

" Епидемия от корупция "

Посланикът на Съединени американски щати в Скопие Анджела Агелер съобщи, че глобите на Вашингтон против мощните фигури в РСМ са опит за преборване на " епидемията от корупция " в Северна Македония.

Агелер разгласи, че Кочо Ангюшев няма да бъде последната мощна фигура в " черния лист " на Вашингтон.

" Санкциите против някогашния вицепремиер по икономическите въпроси Кочо Андгюшев и фамилията му са още едно доказателство, че Съединени американски щати ще продължат да глобяват корумпираните фигури в тази страна и в района, без значение от тяхната позиция, политическа принадлежност или времето на техните злоупотреби ", акцентира американският дипломат.

" Факт е, че нашите старания и наказания не могат да поправят епидемията от корупция в Северна Македония. В последна сметка зависи от чиновниците и жителите на тази страна да потърсят отговорност и смяна. " - добави Агелер.

В къс коментар Ангюшев сподели, че е " доста сюрпризиран " от решението на Държавния департамент. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР