САЩ са лидери по количество боклук в околоземна орбита, съобщи

...
САЩ са лидери по количество боклук в околоземна орбита, съобщи
Коментари Харесай

САЩ признаха лидерството си по създаване на космически боклук

САЩ са водачи по количество отпадък в околоземна орбита, заяви уясниха кой оставил в орбита повече галактически отпадък, заяви Buisness Insider. В Близкия космос летят над 14 хиляди фрагмента от излезли от строя спътници, галактически станции и ракети. С всеки ден техният брой пораства.

Вината е на първо място на три галактически страни, се споделя в публикацията. Журналисти от Buisness Insider пресметнали какъв брой отпадък оставят те на орбита. Изяснено е, че отговорност за най-вече отпадъци носят Съединени американски щати – 3999 огромни парчета. Русия изостава единствено с 38 условни единици галактически отпадък.

На трето място е Китай, на който се числят 3475 отработени фрагмента. Авторите настояват, че множеството от тях са формирани при тествания няа противоспътниково оръжие през 2007 година

Експертите предизвестяват, увеличението на броя на отломките може в действителност да докара до „ Синдрома на Кеслер” – хипотетична обстановка, когато заради замърсяване на Близкия космос ще стане невероятно да се употребява околоземна орбита за разполагане на галактически апарати.

По информация на съветски авиокосмически специалисти, от 2000 до 2017 година в орбита са изведени над 750 галактически апарата, от които 250 са единствено през 2017 година Всички те са съсредоточени на орбити от 400 до 600 км. На височина 400 км е също МКС, на която през 2012 година сложиха механизъм за всеобщо изхвърляне от станцията на кубсати (CubeSat – свръхмалки спътници от по няколко килограма).

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР