САЩ са изпратили повече от 20 танкера с газ за

...
САЩ са изпратили повече от 20 танкера с газ за
Коментари Харесай

САЩ изпратиха 20 танкера с втечнен газ към Европа и са готови с още 33

САЩ са изпратили повече от 20 танкера с газ за Европа като опция на съветското гориво, заяви " Уолстрийт Джърнал ", представен от БГНЕС. Според вестника формалните лица във Вашингтон и Брюксел в този момент търсят кратковременен сурогат на износа на Москва.

В публикацията се отбелязва, че съгласно анализаторската компания Vortexa още 33 кораба могат да поемат по същия курс. Според ръководителя на компанията Клей Сийгъл " те ще покрият единствено дребна част " от съветските доставки.

През последните няколко дни представители на администрацията на американския президент Джо Байдън са провели видеоразговори с публични лица от целия свят, пробвайки се да убедят купувачите в Южна Корея, Япония и други страни, които към този момент са платили за доставките си, да разрешат на Съединени американски щати да ги пренасочат към Европа, твърди изданието. Съобщава се, че чиновници на Брюксел възнамеряват да договарят и с Катар и Азербайджан.

По-рано медиите оповестиха, че Съединени американски щати са провели диалози с главните снабдители на газ в Северна Африка, Близкия изток, Азия и в страната за готовността си " краткотрайно да усилят " производството на газ за Европа.

Високопоставен чиновник на американската администрация съобщи пред кореспонденти, че тези ограничения са нужни при положение на прекъсване на съветския пренос през Украйна, защото Вашингтон счита, че спирането на износа по други направления е по-малко евентуално. Той изрази убеденост, че Съединени американски щати ще съумеят да задоволят потребностите на Европа посредством различни източници до края на пролетта и зимата. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР