САЩ предупредиха, че ще държат Китай отговорен, ако Русия завоюва

...
САЩ предупредиха, че ще държат Китай отговорен, ако Русия завоюва
Коментари Харесай

САЩ: Ще държим Китай отговорен, ако Русия завладее още територии на Украйна

САЩ предизвестиха, че ще държат Китай виновен, в случай че Русия завоюва още територии в Украйна, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция. Предупреждението бе отправено през вчерашния ден, откакто Пекин възобнови обещанията си за съдействие с Москва при визитата на съветския външен министър Сергей Лавров в Китай.

Високопоставеният американски посланик Кърт Кембъл съобщи, че съхраняването на мира и стабилността в Европа е " най-важната задача от историческа позиция " за Съединени американски щати. Завоюването на територии от Русия може да " промени салдото на силите в Европа по един искрено недопустим метод ", предизвести той.

" Казахме непосредствено на Китай, че в случай че продължи, това ще има влияние върху връзките сред Съединени американски щати и Китай. Няма да останем със скръстени ръце ", сподели още Кембъл. " Това върви срещу нашите ползи ", посочи американският представител.

Агенция Франс Прес отбелязва, че Кембъл е направил тези си изказвания в Националния комитет за връзките сред Съединени американски щати и Китай, в отговор на въпрос за визитата на Лавров в Китай, по време на което китайският водач Си Цзинпин съобщи, че е подготвен да ускори съдействието с Русия. Кембъл сподели още, че Вашингтон е предизвестил Пекин за подготвяната от Русия инвазия в Украйна преди тя да се случи.

Според Кембъл Китай е бил смутен от първичните неуспехи на Русия във войната и се е опитал да възвърне " военния потенциал " на Москва. Две години по-късно " Русия е съвсем напълно реорганизирана и е сериозна опасност за Украйна и района ", посочи американският посланик.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР