САЩ отчитат рекорден спад на икономиката си заради пандемията от

...
САЩ отчитат рекорден спад на икономиката си заради пандемията от
Коментари Харесай

COVID-19 доведе до рекорден спад икономиката на САЩ

САЩ регистрират рекорден спад на стопанската система си поради пандемията от COVID-19, оповестяват осведомителните организации. На годишна база той е с 4,8%. Влошаването на индикаторите е за първи път от 2014 година насам. Експертите обаче предизвестяват, че това не е цялата картина на рецесията, тъй като рестриктивните ограничения поради COVID-19 бяха въведени едвам след средата на март. Те са безапелационни, че следва невиждан потрес. Прогнозите са, че до юни икономическият растеж ще се свие с до 30 %.

А мериканският президент Доналд Тръмп обвини Китай, че работи за загубата му на президентските избори, които би трябвало да се проведат през ноември. Той направи това в изявление за " Ройтерс ", представено от медиите в Съединени американски щати. Според него главната причина била за това била комерсиалната война сред Вашингтон и Пекин. Китай може да чака " доста " последици поради пандемията, закани се Тръмп.

- Броят на инфектираните с ковид в Германия продължава да се усилва за четвърти следващ ден, откакто предходната седмицата страната стартира последователно да разхлабва въведените ограничавания , съобщи Би Би Си. В миналото денонощие новозаболелите са 1478 души. Общият брой на инфектираните от началото на пандемията е малко под 160 000 души, като към 75% от тях към този момент са се излекували. В момента в страната има единствено 34 672 дейни случая на болестта. Броят на умрелите се е нараснал до 6288, като новите смъртни случаи са 173. 

Засега управляващите не разясняват дали новият растеж на зарадените с COVID-19 е обвързван с премахването на някои ограничавания. Проучванията на публичното мнение демонстрират, че болшинството от германците считат, че с разхлабването на рестрикциите не би трябвало да се прибързва. 

-  В Южна Корея няма регистриран нито един нов случай на инфектиран с COVID-19 в последното денонощие. В Китай, от където потегли болестта, новите случаите са единствено четири, като болните са пристигнали от чужбина.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР