САЩ отбелязват днес своя национален празник. На този ден през

...
САЩ отбелязват днес своя национален празник. На този ден през
Коментари Харесай

Хаос по летища в САЩ за Деня на независимостта

САЩ означават през днешния ден своя народен празник. На този ден през 1776 година Конгресът ратифицира Декларацията за независимостта. С нея публично се афишира отделянето на 13-те колонии от властта на Британската империя, а през 1870 -а Конгресът афишира 4 юли за федерален празник. Американците честват със събития навън и събирания на другари и фамилии.

За Деня на независимостта на доста летища в Съединени американски щати настъпи безпорядък заради скупчване на пасажери. Отменяха се полети, обстановката се усложнява в допълнение от високите цени на горивата.

Почти 15 000 анулирани полета в празничните почивни дни. В петък, първия от най-натоварените преди Деня на независимостта повече от 2,46 милиона души са минали през летищата в Съединени американски щати.

Пътуванията се завръщат към естественото равнище, само че самолетните компании не наподобява да имат подготвеност за това. След пандемията това е рекорден брой пътуващи за един ден и отстранени от графика 50 полета единствено на " Юнайтед еърлайнс " на летище Нюарк заради ремонт на летището и дефицит на личен състав. Но отстранените, анулирани полети и закъснения не са единствено там и не засягат единствено вътрешните линии.

На интернационалното летище " Джон Ф. Кенеди " в Ню Йорк единствено в събота - със забавяне са били 36 % от излитанията или общо 247 полета.

Нарастващо търсене против дефицит на личен състав, високи цени на горивата и безпорядък по летищата. Така наподобява картината сега. И до момента в който самолетните компании хвърлят виновността за проблемите с личния състав върху Федералната авиационна администрация, от Администрацията споделят, че фирмите не могат да се оправдават с това, откакто са получили десетките милиарди долари за стимулиране, а до момента в който те си трансферират виновността пасажерите не престават да чакат по летищата.

Във Вашингтон се чакат тапи и закъснения на метрото

В страна обичайно се чакат паради и заря като в американската столица ще се състоят и събития, които бяха отменяни през миналите две години поради пандемията от Covid-19.

Във Вашингтон упованията са за голям брой хора, тапи и големи закъснения на метрото. Освен дребните паради по региони, тук при започване на деня ще се организира и Националния церемониал за Деня на независимостта, както и фестивал.

В следобедните часове е завръщането на концертът A Capitol Fourth на западната поляна на Капитолия. Очаква се регионът от Капитолия от Мемориала на Линкълн да е изпълнен с хора, като се планува специфичен пропускателен режим и затворени зони. Фойерверките, които се чака да са към 20 минути са планувани за малко след 9 вечерта локално време.

Президентът Джо Байдън по стратегия се връща във Вашингтон от Кемп Дейвид в следобедните часове като той дружно с първата дама ще е хазаин в Белия дом на барбекю за военнослужещи и техните фамилии.

Това ще е вторият 4 юли за Байдън в ролята му на президент в една значима за него година, през която са междинните избори. През ноември американците гласоподават за Конгрес. На вота ще се гледа и като оценка на ръководството на Байдън с опция за загуби за партията му. Демократите може да пострадат, поради одобряваните със смесени усеща подхванати от Байдън стъпки за справяне с провокации като инфлацията и събития на интернационалната сцена като изтеглянето на американските войски от Афганистан.

Според допитване на Associated Press-NORC Center for Public Affairs Research рейтингът на президента е 39 % спрямо 59 % преди година.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР