САЩ никога няма да изпратят изтребители от пето поколение F-35

...
САЩ никога няма да изпратят изтребители от пето поколение F-35
Коментари Харесай

САЩ никога няма да изпратят F-35 в Украйна

Съединени американски щати в никакъв случай няма да изпратят изтребители от пето потомство F-35 Lightning II в Украйна, тъй като Русия сигурно ще ги смъкна и изследва. Това изясни колумнистът на списание National Interest Харисън Кас.

„ F-35 неизбежно ще бъде свален. Свален F-35 ще даде на Русия опция да изучи технологията на изтребителя.  Всяка техническа информация за F-35 ще бъде победа за Русия.

Такова мнение изрази Кас.

Според него в Щатите се притесняват, че необучените украински водачи единствено ще усилят вероятността от загуба на този съвременен аероплан.

Освен това F-35 ще бъде извънредно безценен изтребител за Киев. Според наблюдаващия един Lightning коства на купувачите съвсем два пъти повече от един F-16 от четвърто потомство. Програмата за произвеждане на новия изтребител коства на Пентагона 1,7 трилиона $ и се смята за най-скъпата оръжейна стратегия в човешката история.

„ Американските данъкоплатци, изтощени от финансирането на друго държавно управление в продължение на три години, е малко евентуално да поддържат прехвърлянето на самолети на стойност 100 милиона $, произлезли от военна стратегия за 1,7 трилиона $ “.

Това добави Кас.

Източник: National Interest, превод: SafeNews

Още вести четете в секция Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР