САЩ не търсят конфронтация или Студена война в Азиатско-тихоокеанския регион

...
САЩ не търсят конфронтация или Студена война в Азиатско-тихоокеанския регион
Коментари Харесай

Остин: САЩ не търсят конфронтация в Азия и Тихия океан

САЩ не търсят борба или Студена война в Азиатско-тихоокеанския район и не възнамеряват да основават азиатски аналог на НАТО, сподели шефът на Пентагона Лойд Остин, представен от организациите.

" Ние не търсим борба или спор. Ние не търсим нова студена война, азиатско НАТО или район, фрагментиран на враждебни блокове ", сподели той на интернационалната конференция за разговор Шангри-Ла в Сингапур.

Остин увери, че Съединени американски щати няма да се поколебаят да пазят ползите си в района, който се счита за " център на стратегическа тежест " през 21-ви век. „ Но ние също работим за напредъка на нашата визия за този район – повече сигурност, а не несъгласия “, уточни той. Съединени американски щати работят в тясно съдействие с " съперници и другари ", с цел да предотвратят евентуални спорове, посочи Остин. „ Това включва изцяло отворени линии за връзка с водачите на защитата на Китай, с цел да се подсигурява, че няма да вършим никакви неправилни преценки “, сподели американският министър на защитата, който преди този момент се срещна с китайски сътрудник в Сингапур. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР