САЩ напълно спазват договора за контрол на ядрените оръжия от

...
САЩ напълно спазват договора за контрол на ядрените оръжия от
Коментари Харесай

НАТО: САЩ спазват договора за ядрените ракети, проблемът е Русия

САЩ изцяло съблюдават контракта за надзор на нуклеарните оръжия от 1987 година, само че той не може да бъде ефикасен, в случай че Русия продължава да го нарушава. Това разгласи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, запитан за решението на Вашингтон да се отдръпна от контракта, оповестява " Ройтерс ".

" Всички съдружници са съгласни, че Съединени американски щати съблюдават напълно контракта... казусът е държанието на Русия ", посочи Столтенберг по време на конференция.

По думите му, страните от Северноатлантическия алианс не обмисляли опцията за разполагане на нови нуклеарни ракети в Европа в отговор на увеличаващия се ракетен капацитет на Русия.

Припомняме, че през уикенда американският президент Доналд Тръмп разгласи, че Съединени американски щати се отдръпват от контракта, подписан през 1987 година сред тогавашния американски президент Роналд Рейгън и руския началник Михаил Горбачов. Впоследствие Тръмп се зарече, че Съединени американски щати ще усилват нуклеарния си боеприпас, до момента в който страните не се вразумят и " не дойдат на себе си ".

При вчерашната среща на съветския президент Владимир Путин със съветника по националната сигурност на Тръмп Джон Болтън, Путин съобщи, че неприятелските стъпки на Съединени американски щати по отношение на Русия не престават, макар че Москва не им дава отговор.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР