САЩ наложиха санкции срещу големи политически брокери в България, докато

...
САЩ наложиха санкции срещу големи политически брокери в България, докато
Коментари Харесай

Политико: ЕС не прави нищо срещу корупцията в България

САЩ постановиха наказания против огромни политически брокери в България, до момента в който Европейският съюз се проваля в опитите да се оправи с корупцията в страната, написа изданието " Политико ". 

Този ход на Вашингтон слага Европейски Съюз в неловко състояние, защото разкрива неспособността на Брюксел да управлява личните си членки на фона на изобилието от корупционни кавги, постоянно свързани с еврофондове, които се оказват в ръцете на българската мафия и мощни олигарси, отбелязва " Политико ".

В обявата се акцентира, че ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и немският канцлер Ангела Меркел си затвориха очите за срутва във върховенството на закона в най-бедната страна в Европейски Съюз през последните години.

Отбелязва се също, че някогашният министър-председател Бойко Борисов, който доминираше в политиката на страната през по-голямата част от последното десетилетие, беше техен непосредствен съдружник на политическата сцена на Европейски Съюз в дясноцентристката Европейска национална партия. Затова властта му в никакъв случай не е била сложена под подозрение, въпреки съдебните провали в България.

Най-високопоставеният магнат, който е глобен, е Делян Пеевски, спорен медиен магнат и някогашен народен представител. Под глобите се оказа укриващият се хазартен бос  Васил Божков, който е и един от най-богатите български жители на България. Също по този начин санкциониран бе и Илко Желязков, който сега служи в Националното бюро за надзор на специфичните разследващи средства. В черния лист попадат 64 юридически лице, свързани с тях, което прекъсва достъпа им до американската финансова система, припомня " Политико ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР