САЩ наложиха санкции на две организации, които според тях са

...
САЩ наложиха санкции на две организации, които според тях са
Коментари Харесай

САЩ санкционират организации, набирали средства за заселници от Западния бряг

САЩ постановиха наказания на две организации, които съгласно тях са помогнали за набирането на десетки хиляди долари за двама еврейски екстремисти на Западния бряг, които към този момент са обект на наказания на Съединени американски щати, заяви амеруканското Министерство на финансите в изказване, представено от Ройтерс.

Преди това в два кръга наказания, ориентирани към наказване на израелски заселници с неприятно държание в окупирания Западен бряг, който палестинците плануват за своя бъдеща страна.

Един индивид, Mount Hebron Fund , започва онлайн акция за набиране на средства, която събра 140 000 $ за заселника Инон Леви, сподели Министерството на финансите, откакто той беше глобен на 1 февруари като началник на група заселници, които нападнаха палестинци и бедуини, изгориха нивите им и унищожиха парцелите.

В изказването се споделя, че втората организация, Shlom Asiraich, е събрало 31 000 $ на уеб страница за групово финансиране за Давид Хай Хасдай, който съгласно Съединените щати е инициирал и управлявал протест, включващ подпалване на транспортни средства и здания и причиняване на вреди на имущество в Хувара, което докара до гибелта на един граждански палестинец.

" Подобни дейности на тези организации подкопават мира, сигурността и стабилността на Западния бряг. Ще продължим да използваме нашите принадлежности, с цел да подведем виновните лица под отговорност ", сподели в изказването заместник-министърът на финансите Уоли Адейемо.

Министерството на финансите също в петък уточни Бен-Цион Гопщайн , създател и водач на дясната група ‚Лехава ", която се опълчва на асимилацията на евреи с неевреи. Министерството на финансите сподели, че членовете на " Лехава " " са взели участие в принуждение, в това число набези против цивилни палестинци ".
 Европейски Съюз контракти глобите за израелски заселници на Западния бряг
Европейски Съюз контракти глобите за израелски заселници на Западния бряг

Налагат се и спомагателни наказания против членове на палестинската ислямистка формация " Хамас "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР