САЩ наложиха днес нови санкции на Русия заради инвазията в

...
САЩ наложиха днес нови санкции на Русия заради инвазията в
Коментари Харесай

САЩ наложиха нови санкции на руския технологичен сектор

САЩ постановиха през днешния ден нови наказания на Русия поради нашествието в Украйна, този път на операторите в софтуерния бранш, в опит да попречат на Москва да избегне наказателните ограничения, съобщи Ройтерс.

Американското финансово министерство разгласи в официално съобщение, че глобите обгръщат 21 институции и 13 физически лица, в това число акционерното сдружение “Микрон”, най-големият съветски производител и експортьор на микроелектроника и максимален производител на чипове в страната.

Финансовото министерство е разширило обсега на пълномощията за налагане на наказания, включвайки и аерокосмическия, морския и и бранша на електрониката на съветската стопанска система. Този ход разрешава на Вашингтон да наложи наказания на всяко физическо лице или институция, решени да оперират в тези браншове, заяви ведомството.
Предприетата през днешния ден стъпка е ориентирана и към “злонамерените кибериграчи”, акцентира финансовото министерство.

Ще продължим да се прицелваме във военната машина на Путин със наказания от всеки ъгъл, до момента в който тази безсмислена война завърши, съобщи в официално съобщение финансовата министърка Джанет Йелън.

Мерките са последните от серия наказания, наложени на Москва от Вашингтон и съдружниците, откогато съветски военни сили нахлуха в Украйна.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР