САЩ наказаха еднакво турски и американски граждани, като преустановиха визовите

...
САЩ наказаха еднакво турски и американски граждани, като преустановиха визовите
Коментари Харесай

Турция гълчи САЩ, поведението им било неподходящо

Съединени американски щати наказаха еднообразно турски и американски жители, като преустановиха визовите услуги . Това посочи министър председателят на Турция Бинали Йълдъръм, обвинявайки Вашингтон във взимането на прочувствено и неуместно решение против съдружник , оповестява " Ройтерс ".

Йълдъръм настоя, че разногласието би трябвало да бъде позволен допустимо най-скоро , само че отбрани ареста от страна на турските управляващи на чиновник от американското консулство в Истанбул през предходната седмица, който провокира американския ход със прекъсването на визите, и реципрочното анулиране на визите от турските управляващи в границите на часове след дейностите на Съединени американски щати.

 Турция привика помощник-секретаря на американското посолство
Турция привика помощник-секретаря на американското посолство

Ведомството е призовало американския представител да анулират решението си

" Турция не е племенна страна, ние ще отвърнем против това, което беше сторено против нас ", акцентира Йълдъръм пред депутати от ръководещата Партия на справедливостта и развиването.

" Призоваваме Съединени американски щати да бъдат по-разумни . Разбира се, казусът би трябвало да бъде позволен допустимо най-скоро ", настоя той, определяйки държанието на Съединени американски щати като " неуместно " за съдружник .

" Кого наказвате? Вие карате вашите и нашите жители да заплащат цената, това не е съществено. Не можете да управлявате страна с прочувствени решения ", добави турският министър председател.

Арестът на служителя от американското консулство, упрекнат в " гюленизъм ", идва след месеци на напрежение, а Йълдъръм изрази ясно турските недоволства, в това число американската поддръжка за кюрдските бойци в Сирия, американския правосъден развой против върховен турски банкер и някогашен министър, както и настояването на Анкара за изгонването на ислямския просветител Фетхуллах Гюлен, който живее в заточение в Съединени американски щати.

 Съединени американски щати прекратиха краткотрайно издаването на визи в Турция
Съединени американски щати прекратиха краткотрайно издаването на визи в Турция

Ограничението визира туристите и предприемачите...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР