САЩ можеха да спасят живот, ако бяха въвели мерки за

...
САЩ можеха да спасят живот, ако бяха въвели мерки за
Коментари Харесай

Д-р Фаучи: САЩ можеха да спасят живот с по-ранни действия

САЩ " можеха да спасят живот ", в случай че бяха въвели ограничения за прекъсване на Covid-19 по-рано, твърди върховен здравен чиновник, представен от БиБиСи.

" Ако бяхме през цялото време да изключим всичко, може би беше малко по-различно ", сподели доктор Антъни Фаучи пред СиЕнЕн. Но той сподели, че вземането на това решение е било комплицирано. Съединени американски щати имат над 555 000 случаи на вируси и 22 000 смъртни случая, най-вече в Ню Йорк.

Д-р Фаучи също по този начин допусна, че елементи от Съединени американски щати могат да стартират да се връщат към нормалност още през май. На 16 март администрацията на Тръмп издаде насоки за обществено разграничаване, които от този момент не престават до април.

На въпрос за информация на " Ню Йорк таймс ", че доктор Фаучи и други чиновници са предложили нападателно намаляване в края на февруари, той изясни, че здравните чиновници могат да дават рекомендации единствено от " чиста здравна позиция ".

" Често рекомендацията се приема. Понякога не. Но е това, което е, в този момент сме там, където сме. "

Д-р Фаучи, който води отговора на Съединени американски щати на ковид, добави, че " никой няма да отхвърли ", че разумно по-ранното намаляване може да избави живота. Но той сподели, че " това, което влиза в тези решения, е комплицирано ".

Лекарят също по този начин призна, че доста фактори са свързани с актуалната обстановка в Съединени американски щати, като да вземем за пример размерът и хетерогенността на нацията, а освен по-късен старт на смекчаването.

Но той също по този начин сподели, че елементи от нацията може да съумеят да стартират постепенно връщане към нормалността " най-малко по някакъв метод, може би идващия месец ".

" Това ще зависи от това къде се намирате в страната, естеството на болестта, която към този момент е претърпяна и опасността от зараза, която може да не е настъпила. " Той се надява, че президентските избори в Съединени американски щати, планувани за 3 ноември, ще продължат - в случай че нацията предприеме обмислен метод към намаляването на рестриктивните мерки.

По време на брифинг по-късно в неделя губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо съобщи, че желае щатът му, който е център на огнището в Съединени американски щати, да се отвори " допустимо най-скоро ".

Но губернаторът бе внимателен, като съобщи, че би трябвало да има съгласуван метод сред прилежащите щати, повече наличия за тестване и в допълнение федерално финансиране. Куомо също бе песимистичен към всяко прогнозиране, казвайки: " Всяка осведомена прогноза от специалисти, апропо, не се оказа вярна. "

" Казах от първия ден - всички тези прогнози, че ще отворим бизнеса през май, направете това през май, направете това през юни - мисля, че всичко това е прибързано. Не мисля, че някой може да вземе осведомено вярно решение в този момент. "

Ню Йорк удостовери над 174 000 случая на Covid-19 и 9 985 смъртни случая. Куомо съобщи, че броят на смъртните случаи се стабилизира, въпреки и със " извънредно висок % " - 758 души са изгубили живота си през последните 24 часа.

Белият дом продължава да желае да облекчи насоките за обществено разграничаване и 1 май е целевата дата съгласно комисаря на организацията по храните и медикаментите доктор Стивън Хан. Д-р Хан разяснява пред ЕйБиСи в неделя, " виждаме светлина в края на тунела. "

Решението за смяна на рестриктивните мерки в последна сметка ще се управлява от съображения за сигурност и богатство, добави той.

Експертите, в това число доктор Хан, споделят, че увеличението на тестването ще е от основно значение за отварянето на страната, макар че Тръмп сведе до най-малко потребността от необятно тестване.

Куомо и губернаторът на Ню Джърси Фил Мърфи приканиха за още проби, с цел да изпреварват вируса. Куомо разгласи изпълнителна заповед, призоваваща за повече проби на антитела, с цел да се дефинира, кой може да има имунитет за Covid-19 и може да се върне на работа.

Въпросите по кое време Съединени американски щати могат да отслабят напъните си за преодоляване се появяват, до момента в който всеки щат продължава да се борят с разпространяването на вируса.

Заместник-прессекретарят на Белия дом Джъд Дир разгласи, че президентът Доналд Тръмп е издал огромна декларация за бедствия за Уайоминг в събота, което значи, че всички 50 щата са с такава заявления за първи път в историята. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР