САЩ, Канада и Мексико ще приемат мачовете от Световното първенство

...
САЩ, Канада и Мексико ще приемат мачовете от Световното първенство
Коментари Харесай

САЩ, Канада и Мексико приемат Мондиала през 2026 година

САЩ, Канада и Мексико ще одобряват мачовете от Световното състезание през 2026 година. Това решение бе взето по време на 68-ия конгрес на ФИФА в Русия. Така за първи път в историята на планетарния шампионат три страни ще бъдат домакини на финалите. Тройната им кандидатура надви в разногласието за семейството над другия главен претендент – Мароко. За спечелилите своя глас дадоха 134 от общо 203 дали своят вот, до момента в който африканската страна получи скромните 65 гласа.

Победата за тройната кандидатура бе предстояща, поради модерната спортна база, чудесно развитите транспортни връзки, както и безспорната обич към футбола в Мексико. На отсрещната страна кандидатурата на Мароко бе добра само на „ хартия “, защото доста от стадионите и пътищата занапред трябваше да бъдат изграждани.

За последно Северна Америка одобри финалите на Световното състезание през 1994, когато хазаин бе Съединени американски щати. Именно тогава бе и най-хубавото показване на България, като отборът ни завоюва бронзовите медали, завършвайки на четвърто място. Друга забавна детайлност е, че за Мексико това ще е рекордно трето домакинство на международните финали след 1970 и 1986.

На Световното състезание през 2026 година вместо 32 ще вземат присъединяване 48 тима, разпределени в 16 групи с по 3 тима във всяка. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР