САЩ искат разрешение от Багдад за разполагане на отбранителната система

...
САЩ искат разрешение от Багдад за разполагане на отбранителната система
Коментари Харесай

САЩ искат да разположат Пейтриът в Ирак

САЩ желаят позволение от Багдад за разполагане на отбранителната система " Пейтриът " в Ирак за по-добра отбрана на американските сили след иранската ракетна офанзива на 8 януари, при която бяха ранени 50 американски войски. Това съобщи през днешния ден министърът на защитата на Съединени американски щати Марк Еспър.

 © БГНЕС
Американските сили не разполагат с " Пейтриът “ във въздушната база " Ал Асад " в Ирак, която беше ударена от най-малко 11 ирански ракети.

Западни медии бяха оповестяват, че се чака Техеран да отмъсти на Съединени американски щати поради убийството на иранския военачалник Касем Солеймани, само че се смяташе, че американските позиции евентуално ще бъдат атакувани в друга страна, където Техеран има по-влиятелни съдружници от Ирак.
 Майк Помпео договаря с президента на Ирак за напрежението в района Майк Помпео договаря с президента на Ирак за напрежението в района
Държавният департамент заяви за договаряния сред американския държавен секретар Майк Помпео и президента на Ирак Бархам Салех.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР