САЩ искат арабски сили да заменят американските войници в Сирия.Това

...
САЩ искат арабски сили да заменят американските войници в Сирия.Това
Коментари Харесай

САЩ искат арабски сили да заменят американските войници в Сирия

САЩ желаят арабски сили да заменят американските бойци в Сирия.

Това написа авторитетното издание " Уолстрийт джърнъл ", базирайки се на американски източници.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп упорства за евакуиране на американските сили от арабската страна. През предходната седмица медии оповестиха, че Белият дом възнамерява да се изтегли от Сирия до есента.

Сега администрацията на Тръмп се пробва да образува арабски сили в Сирия, които ще заменят американските бойци и ще оказват помощ за стабилизиране на района след тоталното елиминиране на ДАЕШ ( " Ислямска страна " ).

Според президента на Съединени американски щати други страни би трябвало да поемат по-голяма отговорност за възобновяване на реда най-вече в североизточната част на страната.

Изданието отбелязва, че новият консултант по национална сигурност на Белия дом Джон Болтън се е свързал с шефа на разузнаването на Египет да го разпита дали страната ще помогне за стабилизиране на района. Администрацията също е попитала Саудитска Арабия, Катар и Обединените арабски емирства да оказват помощ с финансиране.

Но съгласно специалисти реализирането на задачата за основаване на арабски сили ще бъде комплицирано, защото Саудитска Арабия и ОАЕ са забъркани в спора в Йемен, а Египет не е податлив да пази територия, която не е под контрола на сирийския президент Башар Асад. Също по този начин не е ясно дали Кайро е податлив да изпрати сили в Сирия, в случай че Съединени американски щати не се съгласят да запазят свои военнослужещи в Сирия. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР