САЩ и Израел стоят зад кибератаката, която наруши системата на

...
САЩ и Израел стоят зад кибератаката, която наруши системата на
Коментари Харесай

Кибератака срещу бензиностанциите в Иран

САЩ и Израел стоят зад хакерската атака, която наруши системата на подаване на гориво на преференциални цени към иранските бензиностанции. Това съобщи началникът на Организацията за гражданска защита бригаден военачалник Голам Реза Джалали.

На 27 октомври иранските бензиностанции стопираха работа вследствие на хакерска атака. Голяма част от тях бяха затворени, защото водачите избират да зареждат колите си с карти за гориво, които им дават опция да купуват бензина на по-изгодни цени.

В сряда работата на всички бензиностанции беше нормализирана, а зародилият проблем не докара до повишение цената на горивата, предава БНР.

“Според последните данни от следствието на хакерската атака, осъществената по-рано против държавната железопътна компания е сходна с тази против системите от бензиностанции. Затова тази хакерска атака е дело на Съединени американски щати и Израел “, цитира думите на Джалали организация " Тасним ".
свързани новини1889на 16.09.20213982на 05.07.2021
Подобни хакерски атаки против държавни институции и организации в не се случват за първи път. През юли от строя бяха извадени компютърните системи на транспортното министерство. В резултат на против системите на ръководство на държавните железници имаше проблеми с напредването на влаковете.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР