Съседите на Украйна се подготвят за вълна от бежанци след

...
Съседите на Украйна се подготвят за вълна от бежанци след
Коментари Харесай

Задава се громна бежанска вълна от 44-милионна Украйна

Съседите на Украйна се приготвят за вълна от бежанци след съветската военна инвазия. Огромни тапи по пътищата от огромните градове бяха видяни наоколо до границата с Полша, Словакия и Унгария. Някои хора потеглиха с колите си, други – пешком единствено със сак облекла.

Председателят на организацията за бежанците на Организация на обединените нации предизвести, че филантропичният резултат от войната в Украйна ще бъде разрушителен:

„ Около 100 000 души към този момент са изоставили домовете си и са минали границите на Украйна в търсене на сигурност за живота си, само че милиони украинци още не са съумели да изоставен страната “, сподели Филипо Гранти пред Ройтерс. Съседните страни на 44-милионна Украйна оповестиха, че са подготвени да одобряват бежанци. Страната е една от най-високонаселените в Европа.

Полша разгласи, че приготвя лечебните заведения си за ранени от военните дейности, както и разполага медицински пунктове по границата с Украйна. Очаква се точно към Полша да бъде най-голямата бежанска вълна.

Молдова към този момент заяви, че хиляди са навлезли от четвъртък на нейна територия, а миграцията е почнала още преди военните дейности.

Към Словакия и Унгария има най-вече бежанци-пешеходци, носещи багажа си на тил.

Останалите поданици в Киев и огромните градове се крият в метрото или в бомбоубежища. Голям поток има към селските региони във вътрешността, където хората отиват да приберат възрастните си родственици. Пътуването със аероплан от и за Украйна е невероятно от четвъртък.

Има и украинци, които се заклеха да вземат оръжие и да пазят страната си. Пуснаха се фотоси на опашки от доброволци да се запишат в армията.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР