Със застудяването на времето, концентрацията на тичинковия прашец, който е

...
Със застудяването на времето, концентрацията на тичинковия прашец, който е
Коментари Харесай

Как да се справим с алергиите през есента

Със захлаждането на времето, концентрацията на тичинковия прашец, който е главен извършител на сезонната хрема, стартира да понижава.

Но идва времето на алергиите, които могат да се отключат от домашния прахуляк, домашните любимци, микрокърлежа и фунгите.

„ Те са нещо, което отглеждаме в домовете си, с помощта на положителната топлоизолация, която се прави в жилищата.

Всеки пъстър напредък, който всички сме виждали – оцветяването по тавана и стените в жълто-зелено, тъмнолилаво до черно.

Реално видяно, това са едни живеещи с нас микроорганизми, които са се приспособили към това да се хранят с безусловно всичко към нас, като органична материя ”, изясни в студиото на „ Социална мрежа ” алергологът доктор Диана Христова.

Тя подсети, че на всички места, където има органична материя, задоволително количество влага и избрана температура, виреят микроорганизми, предизвикващи алергии. Кухните, баните и старите мебели са най-благоприятните места за растежа на въпросните микроорганизми.

„ Визитната картичка на всяка една алергия е, че тя наподобява на простуда. Може да бъде причина и за персистираща във времето хронична кашлица, обостряща се при избрани условия и засилваща се в легнало състояние ”, разяснява още доктор Диана Христова.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР