Със засилването на контраофанзивата на Украйна срещу руските войски западните

...
Със засилването на контраофанзивата на Украйна срещу руските войски западните
Коментари Харесай

НАТО пред сериозно предизвикателство със засилване на контраофанзивата на Украйна

Със усилването на контраофанзивата на Украйна против съветските войски западните съдружници са изправени пред предизвикването да заменят изгубеното съоръжение и да доставят големите количества муниции, от които се нуждае Киев, без да подкопават личните си отбранителни качества.

Русия твърди, че през последните дни е унищожила до 30 % от оръжията, доставени от НАТО, като демонстрира видеоклипове с унищожени или изоставени немски танкове и американски бронирани машини.

Анализаторите настояват, че данните на Москва са повишени, макар че самостоятелна инспекция е невъзможна, оповестява Агенция Франс Прес.

Няма подозрение обаче, че обширните минни полета на Русия, огромният брой складирани муниции и интензивните артилерийски обстрели ще се отразят зле на украинските сили, до момента в който те се пробват да пробият отбранителните линии.

Повечето анализатори считат, че Киев към момента не е задействал цялостните си сили в нападението, оставайки във фаза на изследване на вражеските позиции.

" Сраженията евентуално ще стават все по-ожесточени ", написа Джак Уотлинг от английския защитителен мозъчен концерн RUSI в изчерпателен коментар.

" За интернационалните сътрудници на Украйна лятото евентуално ще бъде извънредно неприятно. Загубите ще се усилват, а триумфът ще отнеме време. "

Уебсайтът за разузнаване с отворен код Oryx, който пресмята загубите на техника въз основа на фотоси от бойното поле, към този момент е преброил четири изгубени немски танка " Леопард ", два френски леки танка AMX-10 RC и повече от 70 бойни машини на пехотата.

" Жизненоважно е да не се понижават стратегиите за образование, които разрешават на Украйна да продължи да основава бойни единици, или да се активизира отбранителната индустрия, с цел да се обезпечат доставки за украинската войска на устойчива основа ", сподели Уотлинг.

Някои европейски страни към този момент алармираха за ограничавания в скоростта, с която могат да поддържат или усилват доставките.

" Няма да можем да сменяем всеки танк, който в този момент е отвън строя ", съобщи в понеделник немският министър на защитата Борис Писториус.

Членовете на ръководената от Съединени американски щати контактна група по въпросите на защитата на Украйна се срещнаха в четвъртък в Брюксел, с цел да обсъдят доставките за Киев преди срещата на министрите на защитата на НАТО.

Многогодишна стратегия

" Разглеждаме по какъв начин да продължим да оказваме помощ на Украйна, като в същото време запазим личния си защитителен потенциал ", съобщи за Агенция Франс Прес един от европейските държавни източници при изискване за анонимност.

Във вторник Съединени американски щати оповестиха спомагателна помощ в размер на 325 млн. $, включваща бронирани машини и системи за противовъздушна защита.

Допълнителни обещания могат да бъдат поети на срещата на върха на НАТО в литовската столица Вилнюс на 11-12 юли.

" Има незабавна потребност да подкрепим " Украйна по време на лятната атака, съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг пред телевизионния канал Франс 5.

" Най-вероятно на срещата на върха (във Вилнюс) ще бъде стихотворец ангажимент за многогодишна стратегия за оказване на поддръжка на Украйна ", добави той.

В началото на май Европейската комисия съобщи, че ще похарчи 500 млн. евро за увеличение на производството на артилерийски снаряди в Европейски Съюз до един милион годишно.

В немския оръжеен производител Rheinmetall " задействахме всички мощности, когато става въпрос за произвеждане на муниции за танкове ", съобщи неотдавна пред Агенция Франс Прес Харалд Вайсмулер, началник на завода в Унтерлюс, провинция Долна Саксония.

Най-големият европейски производител на снаряди за танкове и артилерия работи интензивно в най-големия немски оръжеен цех, като се стреми да изпрати бронирани машини и муниции за тях на фронта в Украйна, както и да възвърне запасите на НАТО.

Най-добрият артикул на Унтерлюс са 120-милиметровите снаряди за основното оръдие на главния военен танк Leopard 2, които Берлин се съгласи да достави на Киев при започване на тази година под мощния напън на съдружниците.

Производството сега е 240 000 броя годишно, което е повече от 60 000 преди нахлуването на Русия.

Друга значима задача на НАТО е да поддържа западното съоръжение, което Украйна е тествала на фронтовата линия.

Оръжията би трябвало бързо да се приведат в сходство със стандартите и да се изпратят назад на фронта.

Украинските медии оповестяват, че Берлин и Варшава скоро ще сключат съглашение за център за поддръжка на танкове " Leopard ", развалени в боевете оттатък границата, в Полша.

Такива уреди към този момент съществуват в Словакия и Румъния. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР