Със заповед на премиера Кирил Петков от поста заместник-министър на

...
Със заповед на премиера Кирил Петков от поста заместник-министър на
Коментари Харесай

Георги Йорданов е освободен от поста зам.-министър на здравеопазването |

Със заповед на премиера Кирил Петков от поста заместник-министър на опазването на здравето е освободен Георги Йорданов, оповестиха от държавната пресслужба.

Доц. Йорданов беше назначен на длъжността през декември предходната година, от квотата на Българска социалистическа партия. Той отговаряше за дирекциите „ Бюджет и финанси “, „ Защита на правата на пациентите “ и „ Опазване на публичното здраве и здравен надзор “. В неговия сектор влизаха и дейностите, свързани с осъществяването на националните здравни стратегии и профилираните донорски стратегии.

Под контрола на доцента бяха Националния център по заразни и паразитни заболявания, Националния център по публично здраве и разбори, Националната експертна лекарска комисия, Националния център по радиобиология и радиационна отбрана, както и активността на районните здравни инспекции.

По-късно оглави пандемичния комитет, който трябваше да координира дейностите по противоепидемичните ограничения.

Йорданов е магистър по стоматология и по здравен мениджмънт. Бил е депутат в 44-ото Народно заседание. От 2014 година до 2017 г е заемал длъжността изпълнителен шеф на УМБАЛ – Пловдив. А през интервала 2011 – 2014 година е бил шеф на МБАЛ „ Св. Мина “ – Пловдив “.

Мотиви за освобождението му не се оповестяват.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР