Със заповед на премиера Гълъб Донев на длъжността заместник-министър на

...
Със заповед на премиера Гълъб Донев на длъжността заместник-министър на
Коментари Харесай

Правителството назначи заместник-министър, уволнен след казус за пране на пари

Със заповед на премиера Гълъб Донев на длъжността заместник-министър на финансите е назначен Александър Свраков

В трети следващ ден държавното управление назначава заместник-министри. В сряда стартира стремително с 25, а на идващия ден продължи с още 7.

През 2007 година Свраков бе забъркан в дейности на Национална агенция за приходите, стигнали до прокуратурата, напомни.

Като шеф на Дирекция "Обжалване и ръководство на осъществяването " той подписва 1.2 млн. лв. да бъдат върнати на компания, която е в листата на полицията и прокуратурата и е спадала към рисковия контингент. Преди това прокуратурата е излязла със мнение, че има подозрения за изпиране на пари в тази ситуация. Заради това деяние Свраков е уволнен.

Според биографията му в LinkedIn от този момент той е работил като съветник по данъчно облагане и данъчни производства, а 15 години по-късно още веднъж е назначен като държавен чиновник.

Във визитката му, предоставена от държавната пресслужба, е посочено, че е икономист по обучение. Бил е шеф в Данъчната работа "Лозенец " към Столичното ръководство на данъчната администрация. Свраков е изпълнявал и длъжността шеф на дирекция "Обжалване и ръководство на осъществяването " към Централното ръководство на Национална агенция за приходите. Имал и богат опит в частния бранш в сферите на данъчното облагане и на данъчното законодателство.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР