Със заповед на директора на Регионалната здравна инспекция д-р Станимир

...
Със заповед на директора на Регионалната здравна инспекция д-р Станимир
Коментари Харесай

В Стара Загора също въвеждат противоепидемични мерки срещу COVID-19

Със заповед на шефа на Регионалната здравна ревизия доктор Станимир Станков от 22 юли в oбласт Стара Загора се вкарват противоепидемични ограничения против COVID-19.

Заповедта е краткотрайна и е за интервала до 22 август, оповестиха от пресцентъра на инспекцията.

Мерките плануват носене на защитна маска на лицето в лечебните заведения, аптеките, оптиките, градския превоз на територията на област Стара Загора, профилираните институции за даване на обществени услуги и в обществените услуги от резидентен вид за деца и възрастни. На публични места навън, където има скупчване на хора, би трябвало да се съблюдава отдалеченост от метър и половина.

Дистанция би трябвало да се съблюдава и в административните здания, предоставящи услуги на жители, както и в комерсиалните обекти, а на входа би трябвало да има дезинфектанти. Всекидневно ще се ревизират децата в детските заведения и възрастните в обществените домове, с цел да не бъдат допускани хора със признаци на инфекцията или на други заразни заболявания, планува заповедта. Мерките могат да бъдат изменени според от епидемиологичната конюнктура.

Всички работодатели и органи по назначение би трябвало да провеждат провеждането на противоепидемични ограничения в работните пространства като постоянно проветряване и стерилизация и недопускане до работните пространства на лица с прояви на остри респираторни заболявания (повишена температура, главоболие, хрема, кашлица, затруднено дишане и други).
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР