Със закон се забраняват фракциите във фенклубовете на гръцките отбори.

...
Със закон се забраняват фракциите във фенклубовете на гръцките отбори.
Коментари Харесай

Забраниха фракциите в агитките на отборите в Гърция

Със закон се не разрешават фракциите във фенклубовете на гръцките тимове. Всеки отбор ще има право единствено на един клуб на последователите, който ще се намира там, където са и офисите на самия тим.

Това разгласи министър председателят на съседите Константинос Мицотакис след среща с президента на УЕФА Александър Чеферин и тези на грандовете Олимпиакос, Панатинайкос, АЕК и ПАОК.

Влизането на стадиона към този момент ще е отговорност на полицията, която ще прави каквито инспекции счита за нужни.

Сбирката се организира след съдбовния случай предходната сряда, когато в Атина се сбиха агитките на хърватския Динамо и АЕК, като всичко бе авансово контрактувано.

При багра почина един от последователите на гръцкия отбор Михалис Кацурис.

Мицотакис призна, че полицията се е провалила тотално оперативно в обстановката, която е била авансово ясна.

Чеферин е в Атина за финала за купата Манчестър Сити - Севиля. А на стадиона на АЕК през този сезон би трябвало да се играе и финалът за Лигата на конференциите.

Реално Динамо и АЕК играха първи мач от третия прелиминарен кръг на Шампионската лига в Загреб, като реваншът ще е на 19 август в Атина. УЕФА реалокира всичко след случая.

Гръцкият отбор направи огромна стъпка към плейофа за влизане в групите, като завоюва гостуването с 2:1. Резервата Константинос Галанопулос вкара победния гол секунди преди края на постоянното време и незабавно смъкна черната лента от ръкава си и уточни небето в памет на починалия ентусиаст.

Агитката на “Динамо ” пък бе оснавила тъкмо 112 празни места в бранша си, толкоз колкото са задържаните от полицията в Атина.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР