Със свое решение правителството възложи на министъра на електронното управление

...
Със свое решение правителството възложи на министъра на електронното управление
Коментари Харесай

Правителството нареди електронната идентификация да е готова до края на година |

Със свое решение държавното управление разпореди на министъра на електронното ръководство да построи софтуерна опция за електронна идентификация посредством мобилно устройство в границите на 2022 година, както и да предложи нужните в тази връзка промени в обвързваното законодателство.

Целта на признатия акт е да се даде спомагателна опция за отдалечено идентифициране на потребителите на електронни административни услуги още през актуалната календарна година. По този метод се взема решение дългогодишният проблем с неналичието на необятно публикувано, налично, несъмнено, елементарно за потребление и гратис средство за електронна идентификация, ситуирано комфортно в мобилно устройство.

Неотдавна министърът на дигитализацията Божидар Божанов показа в блога си, а самият план е качен за публично разискване в портала strategy.bg.

Приложението е наречено BGID, с което да се идентифицираме за използването на всички електронни услуги, т.е. страната да знае кой стои насреща, когато употребява услугите. До момента това се прави с електронен автограф, с ПИК, с ПИН и други - изяснява в блога си Божанов. - Тези средства няма да отпаднат незабавно, само че лека-полека ще бъдат замествани с електронната идентификация.

Електронната идентификация е нещо, което министър Божанов даде обещание да вкара до шест месеца след началото на мандата си.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР