Със странна трактовка за ликвидирането на водните рискове излезе Министерството

...
Със странна трактовка за ликвидирането на водните рискове излезе Министерството
Коментари Харесай

Не дъждът, а правителството напълнило язовирите

Със странна трактовка за ликвидирането на водните опасности излезе Министерството на околната среда и водите (МОСВ). Институцията заяви през днешния ден, че в отчет на министър Емил Димитров до правителството се споделя, че комплексните и значими язовири са с 65% по-пълни по отношение на предходната година, а повода е " положителното ръководство и подхванатите ограничения за минимизирането на разноските и намаляването на загубите ". Едва на второ място се регистрира, че преваляванията тази година са с 12% повече по отношение на миналогодишните. Данните били систематизирани на съвещание на дирекция „ Управление на водите “.

Известно е обаче, че истината е противоположна. Точно дъждовете, които валят от декември насам, са водещата причина за напълването на язовирите.

Димитров очевидно изживява интервал на (само)хвалби, тъй като при инспекция на язовирите „ Асеновец “, „ Жребчево “ и „ Копринка “ е похвалил координацията с Министерство на земеделието, храните и горите.  спрямо същия адрес. 

" Според министър Димитров в този момент главната задача пред Министерство на околната среда и водите е да се държат под надзор равнищата на язовирите, тъй че да не прелеят през интервала на снеготопенето. За задачата равнищата се следят непрестанно и където е належащо се освобождават количества ", заяви още пресцентърът на министерството.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР