Със спорове по разпределението на председателствата на постоянните комисии започна

...
Със спорове по разпределението на председателствата на постоянните комисии започна
Коментари Харесай

Отново спорове в НС заради комисиите

Със разногласия по разпределението на председателствата на непрекъснатите комисии стартира пленарното съвещание на Народното събрание. 

Андрей Гюров от " Продължаваме промяната " разгласи, че късно нощес е имало смяна в листата с разпределението на комисиите, което изцяло опровергавало стремежът за диалогичност в Народното събрание.

Недоволството изключително се засилило за председателството на Комисията за младежта и спорта, която " била пренасочена към Движение за права и свободи ", уточни Гюров.

От Движение за права и свободи подчертаха, че първоначално при заявяването спортната комисия била свободна и Движение за права и свободи са я декларирали.

Съпредседателят на Политическа партия Асен Василев упрекна Движение за права и свободи в неистина. " Ние бяхме декларирали " Бюджет и финанси " и " Регионална комисия ", от които Движение за права и свободи получиха " Бюджет и финанси ". Очевидно не са декларирали комисии, които никой различен не е завил ".

Хамид Хамид от Движение за права и свободи отвърна, като прочете първата поръчка на Продължаваме промяната:

" Заявката за комисиите: правна, енергийна, районна, обществена, антикорупционна - това са декларирали Политическа партия. И защото, тука имаше апел да наказвате лъжците, господин ръководител, самият призоваващ се оказа първият измамник в това заседание, тъй че, апелирам да го санкционирате ".

Според съпредседателя на Продължаваме промяната Кирил Петков, спортната комисия не е дадена на техния някогашен състезателен министър Радостин Василев от боязън.

" А, от Движение за права и свободи доста добре знаете, че през вчерашния ден споделихте, че е доста значимо за вас да си върнете спортната комисия, тъй като не желаете господин Василев да я ръководи. И в този момент, дано целият български народ знае, че когато някой се осмели да подаде сигнал в КПКОНПИ, и от ГЕРБ и от Движение за права и свободи скачат координирано - Благодаря ви! ".

От ГЕРБ припомниха, че в предишния парламент опозицията не е имала ръководители в непрекъснатите комисии, а от " Продължаваме промяната " ги опровергаха, че са им били препоръчани, само че те са отказали.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР