Със спецакция на 27 април разбиха организирана престъпна група за

...
Със спецакция на 27 април разбиха организирана престъпна група за
Коментари Харесай

Задържаха кмет в спецакция срещу трафик на жени в столицата

Със спецакция на 27 април разрушиха проведена незаконна група за трафик на дами , ръководена от Цвятко Балабуров, кмет на село Тъжа .

" Става въпрос за проведена незаконна група за набиране на проститутки. Участниците в тази група са 9 индивида и е от пролетта на 2018 година. Всички лица са арестувани и са привлечени като обвинени , а за единият от тях се знае, че е кмет на село Тъж а. Групата е имала жилища на територията на гр. София, а за тази цел тя е имала и заведение Бар " Десет " , изясни Детелина Йотова, заместник-говорител спецпрокуратурата на брифинг, отдаден на акцията на Специализираната прокуратура, ГДБОП и чиновници на СДРВР

Йотова разяснява, че през днешния ден спецпрокуратурата ще изиска на седем от тях да бъде наложена мярка за неотклонение " задържане под стража " , а на другите двама е наложена мярка за неотклонение " парична гаранция ".

Стоян Темелакиев, заместник-директор на ГДБОП разяснява, че по случая се работи от началото на 2018 година " След залавянето им се извърши оперативна инспекция на получени данни , а когато те бяха доказани, се изготви отчет до спецпрокуратурата ", сподели той и уточни, че на 27 април проведената незаконна група е била хваната. Той уточни, че на девойките са сложени високи заеми, които не са съумели да върнат , с което са задължавани да правят половите услуги. " Обявите за техните услуги са били пуснати и във вестник " Позвънете ", посочи той.

По думите му става въпрос за 20 девойки , които са изпълнявали полови услуги. " При претърсванията са конфискувани огромна част секс атрибути, а половите услуги са се осъществявали и на домашни адреси ", установи Темелакиев и добави, че цената, която им е била сложена е 60 лв. на час, 40 лв. за половин час и спомагателни екстри, за които се е заплащало в допълнение.

Прокурор Силвия Соколова от своя страна съобщи, че има очевидци, които към този момент са разпитани пред съда. " Все още се организират следствия и разпитите ще продължат ", сподели още тя и уточни, че няма данни за осъществяване на принуждение против тях.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР