Осъдиха мъж за измами с криптовалута в интернет. Обвиняемият Д.К.

...
Осъдиха мъж за измами с криптовалута в интернет. Обвиняемият Д.К.
Коментари Харесай

Осъдиха мъж на три години условно за измами с криптовалута

Осъдиха мъж за измами с криптовалута в интернет. Обвиняемият Д.К. получи присъда от три години " отнемане от независимост " с петгодишен изпитателен период. Това оповестиха от прокуратурата.

Освен това подсъдимият бе санкциониран с 20 000 лв., а притежавания от него лек автомобил е лишен в интерес на страната . Присъдата не е дефинитивна и предстои на обжалване и митинг в законоустановения период пред Софийски апелативен съд.

Държавното обвиняване показва, че в интервала от 24.03.2018 година до 06.04.2018 година в гр. Пазарджик подсъдимият Д.К. се сговорил с две лица да правят на територията на страната закононарушения за набиране на имотна полза. Посредством непозволени дейности, довели до генериране на неистинен данни от компютърна стратегия на интернет платформа за рандеман и покупко-продажби с криптовалута, както и в допълнение влияние върху нея, незаконното съдружничество целяло материално облагодетелстване и приемане на обилни парични средства. Касае се за сума над 3 000 000 лв..

През 2018 година чиновници по сигурността в новорегистрираната платформа за криптовалута открили тегления от група лица, най-вече в гр. Пазарджик, на криптовалутни единици - Футуро Койн, в огромни количества. Придобиването доста надхвърлило цената на закупените от тях пакети, съдържащи несъмнено количество криптовалута.

От страна на притежателя на платформата - сдружение със седалище в Полша, се свързали с въпросните лица и поискали навреме предприемане на дейности за връщането на непозволено добитата криптовалута в големи размери. Подсъдимият и неговите съучастници решили да не връщат криптовалутата, смятайки, че осъщественото от тях незаконно действие не може да бъде потвърдено.

Целенасоченото предпочитание за обогатяване от страна на Д.К. се удостоверява и с осъществената от него покупка на лек автомобил на стойност 50 426 лв. със средства, добити по незаконен метод. В хода на досъдебното произвеждане двама от участниците в незаконното съдружие са се признали за отговорни за осъществените от тях закононарушения и са сключили съглашения, утвърдени от съда.
 Осъдиха на 25 години затвор
Осъдиха на 25 години затвор " Крипто краля " Сам Банкман-Фрайд

Установено е, че е откраднал милиарди от клиенти
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР