Със сигурност сте изпадали в положение, в което си хапвате

...
Със сигурност сте изпадали в положение, в което си хапвате
Коментари Харесай

Никога не храни котката си с тези човешки храни!

Със сигурност сте изпадали в състояние, в което си хапвате сладко и котката ви гледа с големите си очи, очаквайки да споделите с нея лакомството си. Но би трябвало да знаете, че някои от обичаните ни вкусотии са несъответствуващи за домашни любимци. Никога не хранете котката си с тези човешки храни!

Чесън и лук

Чесънът и лукът съдържат химикали, които могат да увредят алените кръвни кафези при котки и кучета. Подлагането на термична обработка на тези храни не понижава тяхната евентуална токсичност, защото те се резервират.

Уверете се, че сте прочели деликатно етикетите на храните; пресни или сготвени. Дори прахообразен чесън /лук в дребни дози може да бъде рискова храна за котки.

Сурови яйца

Котките се нуждаят от доста повече протеини, в сравнение с кучетата, заради видовите разлики. Суровите яйца обаче могат да ги изложат на салмонела или да доведат до възпаления. Безопасно е да сервирате варени яйца на вашето коте - само че единствено във връзка и единствено в дребни количества.

Кости

Тъй като костите могат да се натрошат, те могат да накарат котката ви да се задави, както и да блокират чревния тракт. Ако костта нарани червата на котката, това е същинско незабавно положение, което може да изисква интервенция.

 Сурово месо на котката

Сланина

Въпреки че котките се нуждаят от избрани незаменими аминокиселини, които се намират единствено в месото, храненето на котката със сланина не е безвреден метод да се опитате да ги осигурите. Храненето на котките с такава лой може да докара до стомашно-чревни разстройства.

Храни и питиета с кофеин

Кофеинът може да аргументи проблеми като нараснал сърдечен темп и възбуденост при вашето коте. Затова пазете котката си надалеч от кафе, сода и чай, както и шоколад - изключително горчив шоколад.

Прясно мляко и млечни артикули

Въпреки че някои котки обичат да пробват мляко, те не всеки път могат да го усвоят без диария при котките. Това е по този начин, тъй като храносмилателният тракт на котката е ненапълно уязвим към лактоза, откакто котката доближи зрелост. Даването на мляко на котката може да ѝ аргументи стомашни неразположения и да способства за затлъстяването.

 Човешки храни, нездравословни за котките

Консервирани храни

Въпреки че няма нищо неприятно да дадете парченце консервирана риба звук в личен сос на котката си, би трябвало да се помни, че в огромни количества човешката храна, добавена към нормалната котешка храна, може да аргументи затлъстяване при котките. Същото се отнася до сирене, кашкавали и други

Помнете, че несъответствуващите храни за котки могат да навредят на нежното котешко здраве.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР