Със сигурност сте чували легендата, според която боговете разполовили всяка

...
Със сигурност сте чували легендата, според която боговете разполовили всяка
Коментари Харесай

Коя е нашата перфектна половинка

Със сигурност сте чували легендата, съгласно която боговете разполовили всяка човешка душа на две елементи. И от този момент обрекли хората да търсят своята половинка на земята, с цел да реализиран съвършената естетика.

Да, звучи прелестно. И сантиментално. Но дали е по този начин?

Вижте едно доста забавно пояснение на нещата.

Един влъхва взел в ръцете си една ябълка, повъртял я, огледал я от всички страни и дълбокомислено споделил на своите възпитаници:

- Знаете, че хората постоянно мислят за душите си като за тази ябълка. По-точно като за половината от нея... Ето, - траял той и разрязал ябълката на две елементи. – Има вярване, че за всеки човек някъде в света има идеалната половинка, която му приляга, както двете половини от тази ябълка.

И всеки обикаля по света да търси своята половинка. Според вас дали се намират? Каква е вероятността от такава среща? Знаете ли какъв брой са хората по света? Много.

Така, да кажем, че се намират. И какво следва след това? Мислите ли, че се получава една цяла ябълка, а двете й половинки заживяват в мир и единодушие?

- Ами да, сигурно – дал отговор един възпитаник.

- Да забележим нещо друго. – траял мъдрецът и взел двете половинки от ябълката и ги доближил до лицето си. – Как постъпва светът с човешките души?

Мъдрецът звучно отхапал от едната половинка и траял:

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР