В заключителния документ на конференцията в Швейцария за Украйна няма

...
В заключителния документ на конференцията в Швейцария за Украйна няма
Коментари Харесай

В заключителния документ на конференцията за Украйна няма и дума за изтегляне на Русия от територии

В заключителния документ на конференцията в Швейцария за Украйна няма и дума за евакуиране на Русия от завладените територии, както стана ясно преди няколко дни от японската телевизия NHK. Както се очакваше, в документа не бяха включени главните моменти от „ формулата на Зеленски “ по отношение на настояването за евакуиране на съветските войски оттатък границите от 1991 година и изплащането на репарации. Вместо това официалното съобщение съдържа общи думи, че подписалите се показват уговорката си към правилата на териториалната целокупност на всички страни, в това число Украйна. И също по този начин, че „ Уставът на Организация на обединените нации, в това число правилата на ценене на териториалната целокупност и суверенитета на всички страни, може и ще служи като основа за реализиране на изчерпателен, обективен и резистентен мир в Украйна “. Русия, обаче, също по този начин оправдава позицията си във връзка с „ териториалната целокупност “, считайки окупираните райони на Украйна за „ наша “ територия, макар че интернационалната общественост не призна тяхната анексия.



Участниците в конференцията за Украйна, която се организира в Бюргенсток на 15-16 юни, одобриха финален документ. Той беше подсилен от 80 страни от общо 91, които взеха присъединяване във форума. Армения, Бразилия, Колумбия, Ватикана, Индия, Индонезия, Мексико, Саудитска Арабия, Южна Африка, Тайланд, Обединените арабски емирства и Ватикана не са измежду страните, подкрепили официалното съобщение. В същото време в листата на подписалите го страни са включени Швейцария, Турция, страните от Европейски Съюз, Съединени американски щати, Япония, Грузия, Молдова и Сърбия.

ТАСС разгласява главните тези на официалното съобщение:

Дългосрочното споразумяване на спора в Украйна би трябвало да включва и двете страни;

Всички военнопленници, пленени по време на спора в Украйна, би трябвало да бъдат освободени;

Всяко потребление на нуклеарна сила и нуклеарни уреди би трябвало да бъде безвредно, несъмнено и щадящо околната среда;

Продоволствената сигурност не би трябвало да се употребява по никакъв метод за военни цели;

Нападенията против кораби и пристанища " са неприемливи " ;

Пътят към мира би трябвало да се основава на интернационалното право и изключително на Устава на ООН;

Всички деца и цивилни жители, които " са били депортирани, нелегално разселени и арестувани ", би трябвало да бъдат върнати в Украйна.

Президентът на Швейцария Виола Амхерд призна, че форумът е посочил разминаване във вижданията. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР