Със сигурност ще образуват финансови балони, докато инвеститорите се борят

...
Със сигурност ще образуват финансови балони, докато инвеститорите се борят
Коментари Харесай

Надпреварата за ESG инвестиции - нова територия за финансови балони

Със сигурност ще образуват финансови балони, до момента в който вложителите се борят за подписване на покупко-продажби в ESG пространството. Това съобщи пред Си Ен БИ Си Тим Адамс президент и основен изпълнителен шеф на Институтът по интернационалните финанси (ИМФ)

Говорейки по време на панел от форума за стабилно бъдеще на Си Ен Би Си Адамс съобщи, че стремежът към вложения в опазването на околната среда, обществените политики и корпоративното ръководство – ESG, неизбежно ще сътвори активи, чиято цена надвишава фундаменталната им стойност.

„ Винаги има балони. Историята ни учи на това. Всеки, които си мисли че няма да има такива, е доверчив “, разяснява той.

„ По време на огромни технологически и стопански трансформации постоянно има разстройства и балони, в този момент го виждаме при крипто пазарите. Видяхме какво се случи с интернет през 90-те години и по какъв начин балонът се пукна през март 2000-та година Слабите компании бяха отмити, а на тяхно място се издигнаха нови. Да, ще има балони, тъй като прекомерно доста пари преследват прекомерно малко покупко-продажби “, добави той.

По думите му съществуването на подобаващи политики и устойчива финансова система ще разреши вложенията в обещаващи компании в това пространство да продължат, даже след пукането на балона.

„ Ще посредничим в целия набор във връзка с продължаващото пренасочването на капитал в тези нови технологии “, сподели той. „ Някои ще се окажат нежизнеспособни, а други ще се окажат извънредно жизнеспособни – компании, за които даже не сме чували, ще бъдат идващите Amazon или Tesla “, сподели Адамс.

Миналата година световният пазар за зелени технологии и резистентност бе оценен на 9,57 милиарда $, като се чака до 2028 година да доближи 41,6 милиарда $, демонстрират калкулации на компанията за пазарни изследвания Fortune Business Insights. Междувременно отчет, оповестен през април от консултантската компания Roland Berger, пресмята, че международните доходи от екологични технологии и тези за възстановяване на ресурсната успеваемост, ще доближат 9,4 трлн. евро до 2030 година

Фиона Фрик, основен изпълнителен шеф на Asset Manager Unigestion, съобщи по време на същия панел, че вложителите, които желаят да се възползват от зелена гражданска война, не би трябвало да са фокусирани върху най-големите имена в пространството през днешния ден.

„ Тук не става дума за вложение в 10-те или 20-те компании, които през днешния ден са водачи в региона на възобновимата сила, а за разширение на обсега на вашите вложения до компании, които през днешния ден може би не се търгуват с награда, тъй като пазарът към момента не е осъзнал, че сега те вървят по път, които ще направи забележими след три до четири години “, разяснява тях.

„ Красотата на климатичната гражданска война идва от това, че тя ще раздруса всеки бранш, въпреки и по друг метод. В автомобилостроенето смяната ще е под формата на електрически коли, в енергетиката тя ще е обвързвана с методите, по които се създава сила, а в строителството – смяната може да е под формата на прозиводство на нов тип цимент. За всеки бранш има метод да се прави бизнес по-устойчиво, тъй че има доста благоприятни условия. Фокусът не би трябвало да е върху 20 имена “, добави Фрик.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР