Със сигурност ще имаме по-висока инфлация до средата на годината,

...
Със сигурност ще имаме по-висока инфлация до средата на годината,
Коментари Харесай

Икономист прогнозира по-висока инфлация до средата на годината

Със сигурност ще имаме по-висока инфлация доникъде на годината, от тази, която виждаме сега. Оттам нататък е значимо какво ще се случи в Украйна, какво ще каже международната банка ".

Това мнение изрази икономистът Стоян Панчев пред Нова телевизия. По думите му има хора, които в случай че не са получили нарастване на заплатите си от предишния януари, са обеднели с към 10 %.

„ Минималната работна заплата по-скоро се употребява като инструмент от финансовото министерство да си покачва приходите от налози и осигуровки. Не мисля, че има доста хора, които да живеят с минималната работна заплата ”, сподели Панчев.
Според специалиста и някогашен народен представител от " ИТН " Мика Зайкова 42 000 са тези, които работят в публичния бранш и получават сходни приходи, а в частния са 565 000.

„ Ако преди в частния бранш се очакваше да получават нещо под масата, в този момент това е невероятно “, сподели още Зайкова. Зайкова уточни, че към 1 милион пенсионери взимат минимална пенсия от 370 лева „ Говорим за към 800 000 души, в случай че не и повече, които са под линията на бедността. Хлябът се усили 2 пъти, олиото е по-скъпо с 42% ", изясни финансистът.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР