Със 70 години закъснява развитието и реформата в БДЖ. Наложи

...
Със 70 години закъснява развитието и реформата в БДЖ. Наложи
Коментари Харесай

Гвоздейков не отрича да има корупция в БДЖ

Със 70 години закъснява развиването и промяната в БДЖ. Наложи се да с цел да се промени резултата. Това съобщи министърът на превоза Георги Гвоздейков пред Нова телевизия.

Това, което се случва, е резултат от безхаберието в БДЖ. Положението е трагично, а хората не заслужават това, посочи транспортният министър.

Имам съмнения за всичко, само че не мога в качеството си на министър да давам такива избрания, уточни той в отговор на въпрос има ли корупция в БДЖ.

По думите му до края на 2026 година би трябвало да приключат всички инфраструктурни планове, тъй че жп превозът да е по-бърз. Визията ми е пускане на модернизацията занапред ", съобщи той.
 Обновлението на железниците влезе в полезрението на Европрокуратурата
Обновлението на железниците влезе в полезрението на Европрокуратурата

Разследват се вероятни злоупотреби при няколко плана

Предвижда се направлението София-Пловдив да се минава за 1 час, а София-Бургас за 3 часа и 30 мин. Влаковете ще се движат със 160 км/ч. И това би било триумф, счита Гвоздейков.

Според него ландшафтът в страната не разрешава по-висока скорост. Където сега се прави ремонт ограничаването е 30 км/ч. " Изпратили сме писма до доставчиците на преносим състав, с цел да обезпечат подобен даже и втора ръка, който е относително ново потомство, с цел да модернизираме наличния ", изясни Гвоздейков.

Той разяснява и  Транспортният министър напомни, че е упълномощил инспекция на Гражданска въздухоплавателна администрация. Предстоят наказания, увери Гвоздейков.

" Не сме налагали надзор, тъй като до момента по този начин е било преференциално, само че след промяната на управлението нещата се трансформираха ", увери той.
 Засилва се контролът върху самолетните компании и реагират ли на тъжби от пасажери
Засилва се контролът върху самолетните компании и реагират ли на тъжби от пасажери

Близо 700 са сигналите от недоволни пасажери от началото на годината

Темата - първият се чака да дойде в България към 15 декември, като ще бъде въведен в употреба доникъде на януари. В началото на септември на образование отпътува първата група от водачи и инженери, а в края на годината би трябвало да имаме лицензиран авиационен оператор, съобщи транспортният министър. И допълни- до 2026 година ще проработят всички медицински хеликоптери на територията на страната.

По отношение на  Гвоздейков съобщи, че би трябвало да се покаже на обществото, че за нарушителите има безкомпромисни наказания. Министърът поддържа отнемането на коли на пияни и дрогирани водачи, въпреки и глобата да е последна по думите му.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР