Сърцето е органът в човешкото тяло, който ни поддържа живи,

...
Сърцето е органът в човешкото тяло, който ни поддържа живи,
Коментари Харесай

Коя е най-полезната напитка за здраво сърце

Сърцето е органът в човешкото тяло, който ни поддържа живи, по тази причина грижата за него би трябвало да е от първостепенно значение. Факт е, че някои сърдечни проблеми се появяват наследствено, само че откакто можем да предпазим сърцето си с верните храни и питиета, които да консумираме, за какво да не го създадем?
 Целина, орехи, фасул и още отличници в битката с външните признаци на стареене
6 храни, които подмладяват

Защото единствено с добра козметика не става

Оказва се, че една от най-хубавите питиета, които можем да пием за крепко сърце, е сокът от нар.

Нарът имат неповторим състав от хранителни субстанции, които го вършат потребен за здравето като цяло, и изключително за сърцето. Антиоксидантите, съдържащи се в плода, помагат за попречване на стесняването на артериите, които доставят кръв към сърцето.
 Снимка 590092

Освен високо наличие на антиоксиданти нарът е богат и на полифеноли - микроелементи, които понижават възпалението и подтикват кръвообращението в тялото.

Сокът от нар крие в себе си и още един много прелестен бонус. Той може да обезпечи всички изгоди, които има аленото вино за сърцето, само че без наличието на алкохол.
 Снимка 590091

А всички положителни вести даже не свършват дотук. Сокът от нар е и добър източник на витамин С, оказва помощ за положителното храносмилане и може да понижи риска от рак и заболяването на Алцхаймер.
 Ягоди, аспержи, нар и още първи другари в битката със сърдечно-съдовите болести
Кулинарни герои за крепко сърце

Правят чудеса и за други значими органи

При консумирането на сок от нар обаче би трябвало да бъдем деликатни, изключително в случай че одобряваме някакви медикаменти или имаме диабет, написа Eat This, Not That.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР