Сърцето е един от най-важните органи в човешкото тяло. Докато ние

...
Сърцето е един от най-важните органи в човешкото тяло.
Докато ние
Коментари Харесай

Тези плодове са много полезни за здравето на сърцето, хапвайте ги на воля

Сърцето е един от най-важните органи в човешкото тяло.
Докато ние си почиваме, то не стопира да работи. Дали се грижим задоволително за неговото здраве? Редовната спортна интензивност, поддържането на здравословно тегло, потреблението на повече здравословни храни са единствено част от дребните стъпки, с които можем да го предпазим от сърдечни болести.
В менюто ни ежедневно би трябвало да има потребни мазнини, протеини, въглехидрати, само че и сочни плодове.
Горски плодове

Ягоди, боровинки, къпини, малини, червени боровинки, всички те ни обезпечават антиоксиданти и витамин С, които ни оказват помощ да се борим със напрежението и свободните радикали.
Съдържат малко калории и захар, само че положителни количества фибри, които понижават риска от запек.
Консумацията на къпини, които са богати на полифеноли, може да предотврати развиването на сърдечносъдови болести и даже рак. Вкусните плодове ни обезпечават и желязо, калций и витамин А.
Сините боровинки съдържат съединения, които спомагат за разширение на артериите, което благоприятства кръвообращението.

Консумацията на ягоди ни доставя положителни количества витамин С, само че и фолиева киселина, която също пази сърцето. Подобно на боровинките, те съдържат съединения, които благоприятстват положението на артериите. Разбира се не забравяйте и за останалите горски плодове, които контролират равнищата на положителния холестерол.
Авокадо
Добавете авокадо към дневното си меню, освен когато желаете да отслабнете, само че и с цел да отбраните здравето на сърцето си. American Heart Association осведоми, че съгласно проучвания, постоянната консумация на авокадо може да поправя равнищата на неприятния холестерол.

Тъй като плодът е калоричен, внимавайте с количеството, което консумирате.
Банани
Бананите са плодове с високо наличие на калий.
Редовната им консумация може да спомогне за калиево-натриевия баланс,
за понижаване задържането на непотребни течности и надзор на кръвното налягане.
Череши

Въпреки че горските плодове са превъзходен източник на антиоксиданти, които предотвратяват сърдечните болести, черешите също ни обезпечават антоцианини, които снижават равнищата на холестерола и понижават възпалението в тялото. Според изследвания, потреблението на плодовете може да спомогне за понижаване на високия холестерол и триглицеридите, което от своя страна усъвършенства и артериалното здраве. Това също по този начин понижава риска от инсулт, сърдечни болести и диабет.
Ябълки

Добре знае се, че сочните ябълки съдържат пектин, който блокира усвояването на холестерола в червата. Освен това съдържат полифеноли и други антиоксиданти, които се борят със сърдечните болести посредством намаление на кръвното налягане и холестерола. Освен пектин, плодовете съдържат и доста други фитохимикали, като кверцетин, който работи като естествено противовъзпалително средство.

Той може да спомогне за попречване образуването на кръвни съсиреци. Разтворимите фибри в ябълките също могат да намалят неприятния холестерол. Не пропускайте да ги добавите към менюто си.

Домати

Едни от най-често употребяваните плодове, богати на витамини и ликопен, който пази сърцето. Ако диетата ви е бедна на антиоксиданти, прибавете към менюто си домати.
Инфо: az-jenata.bg

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР