SARS-CoV вирусите имат въздействие върху хормоналната секреция. Промяната в нивата

...
SARS-CoV вирусите имат въздействие върху хормоналната секреция. Промяната в нивата
Коментари Харесай

Научни данни: коронавирусът засяга мъжката потентност |

SARS-CoV вирусите имат влияние върху хормоналната секреция. Промяната в равнищата на тестостерона, LH (лутеинизиращия хормон) и адреналина повлияват освен процеса на сперматогенеза, само че засягат и потентността при мъжа. Това демонстрират данни от научни проучвания, представени от Медицински комплекс " Д-р Щерев ".

Изследвания показват и отрицателна взаимозависимост сред тежестта, с която протича болестта и отклоненията на хормоналните равнища от естествените им стойности. Към момента е извършено едно проучване, което потвърждава съществуване на SARS-CoV-2 в тъкан от пениса, като изрича съмнение за взаимовръзка с открита еректилна дисфункция при пациентите.

Анализираните до момента научни данни демонстрират, че използването на РНК ваксини, не оказва отрицателно въздействие върху параметрите на семенната течност по отношение на извършените преди имунизация проучвания.

Стандартно, при част от имунизираните пациенти се регистрира краткосрочно повишение на телесната температура. Сперматогенезата е температурно сензитивен развой и фебрилитетът, без оглед на факторите, които го провокират, може да докара до отклонения при параметрите на еякулата. Те обаче са обратими с възстановяване на общото здравословно положение, регистрират специалистите.

Специалистите в региона на човешката репродукция, се сплотяват към тезата, че боледуването и лекуването на COVID-19 при мъже, би могло да има доста по-сериозно влияние върху фертилитета, в сравнение с имунизацията.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР