Сърдечносъдовите заболявания могат да бъдат предотвратени по-ефикасно чрез правилно хранене,

...
Сърдечносъдовите заболявания могат да бъдат предотвратени по-ефикасно чрез правилно хранене,
Коментари Харесай

Овесената каша е по-полезна за понижаване на холестерола от статините

Сърдечносъдовите болести могат да бъдат предотвратени по-ефикасно посредством вярно хранене, включващо овесена каша, в сравнение с посредством банкет на статини, написа в. "Сънди експрес ", базирайки се на английски специалисти.

Овесът в известната закуска е основен за намаление на "лошия " холестерол и надлежно за понижаване на риска от заболявания на сърцето, оповестяват откриватели от лондонския Юнивърсити колидж.

Овесените ядки съдържат разтворими нишки, известни като бета глюкани, чийто удобен резултат за намаление на холестерола е открит в редица изследвания.

Холестеролът, въпреки и значим за естественото действие на тялото, може да се трансформира в проблем, в случай че равнищата в кръвта му са прекомерно високи, припомнят специалистите.

Когато бета глюканите от овесените ядки попаднат в червата, се образува компактен гел, който лимитира абсорбирането на холестерола.

Авторите на актуалното проучване са открили, че потреблението на 3 грама бета глюкани на ден - количество, което може да се набави от 70 грама овес, е задоволително за понижаването на "лошия " холестерол.

"Подобно влияние имат статините, само че приемът им постоянно е обвързван с неприятни странични резултати. Поради тази причина е по-добре да хапнете купичка овесена каша ", споделя доктор Джордж Гримбъл от изследователския екип.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР