Сърбия напълно игнорирала запитванията на украинската Служба за сигурност (ССУ)

...
Сърбия напълно игнорирала запитванията на украинската Служба за сигурност (ССУ)
Коментари Харесай

Сърбия сиктирдосва предупрежденията на украинската служба за сигурност

Сърбия изцяло пренебрегнала запитванията на украинската Служба за сигурност (ССУ) във връзка своите жители, воюващи на страната на опълчението в Донбас, заяви x-true.info. Не от дълго време ССУ предала имената на още 23 сръбски доброволци, вземащи присъединяване в спора в Югоизточна Украйна. От октомври 2017 година украинските служби са изпратили общо персоналните данни на 103 сърби, намиращи се в Донбас. Това декларирал на конференция шефът на ССУ Василий Грицак.

Киев не за първа година се пробва да принуди формален Белград да сътрудничи в обмена на информация по отношение на сръбските доброволци и тяхното търсене. Представители на службата не един път са се обръщали към Брюксел, надявайки се „ прикриващата терористите” Сърбия да бъде призована за отговор. В отговор ССУ получава единствено размити рекомендации на европейските си сътрудници и „ пълноценна тишина” от страна на Белград, който просто пренебрегва всички сходни вопли на Киев.

С всяка година Грицак стяга интригата и приписва на сръбските доброволци сякаш „ нечувани престъпления”. Например шефът на ССУ обвинил един от доброволците в диверсионни планове на територията на Украйна още през 2007 година Сърбинът сякаш търсел съучастници за осъществяване на терористични актове в Евросъюза.

Белград не е дал отговор на нито едно от сходните известия. От 2014 година той заема позиция на добър съдружник на Русия и на Донбас, като и до момента публично смята Майдана за въоръжен прелом.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР