Сърбия е увеличила златните си резерви до 37 тона и

...
Сърбия е увеличила златните си резерви до 37 тона и
Коментари Харесай

Сърбия си прибра тонове злато от Швейцария

Сърбия е нараснала златните си запаси до 37 тона и ги е преместила в хазната на личната си централната банка от Швейцария, разкри шефът на Националната банка на Сърбия Йоргованка Табакович.

" Цялото злато на страната Сърбия, над 37 тона, е в трезорите на централната банка ", сподели Табакович във вторник, както се вижда във видео файл, оповестен в YouTube канала на частната телевизия Pink.

През 2020 година сръбските управляващи оповестиха, че златните запаси на Сърбия възлизат на 31 тона. Това значи, че единствено за година страната е нараснала златните си ресурси с над 19%.

Инициативата за преместването на сръбските златни запаси е пристигнала след среща на президента Александър Вучич с на среща с представители на Международния валутен фонд. Вучич се е заинтересувал къде се съхранява златото на страната му и когато е научил, че то се намира в швейцарската столица Берн, е настоял да се върне на сръбска земя.

" Вучич ми сподели, че счита, че златото би трябвало да бъде тук, в Сърбия, като сподели: " Вие не знаете какво се случва в света ", описа тя. Само в границите на 2 месеца сръбската страна е провела прехвърлянето на всички златни запаси на своя територия. " Златото на страната Сърбия е в трезорите на Националната банка на Сърбия, над 37 тона ", акцентира тя.

Централната банка има намерение да продължи да придобива злато и да усилва запасите си, увери Табакович.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР